Een App Developer is iemand die mobiele applicaties, apps, ontwerpt, ontwikkelt en implementeert. Een andere naam voor App Developer is ook wel Mobile App Developer of Mobile Developer. Apps draaien op smartphones, tablets en andere wearables. Een App Developer kan spelletjes ontwerpen, maar ook functionele toepassingen zoals navigatie, reisinformatie of informatie over bedrijven. Een App Developer is niet hetzelfde als een App Ontwikkelaar. Het werk van App Ontwikkelaars is breder omdat bij App Ontwikkelaars ook informatiesystemen, databases en software van toepassing zijn. Een App Developer is het meest gespecialiseerd in mobiele Apps. Vaak zijn de Developers ook specialisten op het gebied van mobile besturingssystemen zoals iOS of Android.

Wat doet een App Developer?

Een App Developer kan de volgende werkzaamheden verrichten:

 • Het in kaart brengen van de wensen van een opdrachtgever
 • Overleggen met ontwerpers, designers (UI en UX) en programmeurs
 • Het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van nieuwe Apps
 • Het doorontwikkelen van bestaande Apps (in overleg met opdrachtgever en ontwikkelingsteam)
 • Het bewaken van de samenwerking tussen de functionele en technische kant van de App ontwikkeling
 • Verzorgen van een goede koppeling tussen front-end en back-end ontwikkeling en het informeren van de back-end ontwikkelaars
 • De (proces) documentatie opstellen en beheren
 • Meedenken over nieuwe mogelijkheden en toepassingen voor bestaande en nieuwe Apps

Met wie ga je aan de slag?

Een overzicht van ons werk

Een app ontwerpen, ontwikkelen en implementeren

Wanneer je het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van jouw nieuwe app uitbesteedt aan Egeniq, dan starten de specialisten met het stellen van enkele vragen.

 • Wat wil je bereiken met jouw nieuwe App?
 • Welke boodschap wil je uitdragen?
 • Hoe wil je die boodschap kenbaar maken?
 • Doe je dit met een specifiek device of wil je dat doen met verschillende devices?

De specialisten gaan samen met je om de tafel zitten om de antwoorden op deze vragen te vinden. Ze willen je wensen en eisen precies omschreven hebben. Dan wordt daar de beste technische oplossing bij gezocht. Dit kan alleen in goed overleg vanaf het begin tot het eind. Vanaf de start van het project tot aan het in de lucht gaan van de App wordt door App Developers en designers gewerkt aan een App die er niet alleen goed uitziet, maar die ook uitstekend werkt. Door jarenlange ervaring en technische kennis weet de App Developer precies wat wel en wat niet haalbaar is. Omdat die techniek in huis is kan sneller en effectiever gewerkt worden. Dit scheelt veel tijd en is dan ook kosteneffectief. Pas als er een compleet uitgebalanceerd ontwerp op de tafel ligt dat door jou wordt goedgekeurd, start deel twee.

Ben jij op zoek naar een baan als App Developer? Kijk dan eens tussen onze vacatures, wellicht ben jij de persoon die wij zoeken voor één van de openstaande functies!

Het ontwikkelen van jouw App

Bij stap twee wordt gestart met codes genereren, API’s aanspreken en bibliotheken koppelen. Daarna moet de app worden getest. Dit is het meeste werk want de app moet goed werken. Een app die steeds vastloopt kan niet op de markt verschijnen! Na vele uren van testen en aanpassen verschijnt jouw app op de markt. Maar dan is het nog geen tijd om alleen maar toe te kijken. De app moet worden doorontwikkeld, want elke app veroudert snel op de steeds veranderende markt. Updates moeten worden gemaakt en weer aangepast. Misschien is het nu tijd om voice sturing toe te voegen. Het is de bedoeling dat je je app continu aanpast om zo altijd een stapje voor te zijn op je concurrentie.

De kosten voor het maken van een App

De kosten voor het maken van een App liggen tussen de € 5.000,- en € 250.000,-. Omdat de specialisten, en dus ook de App Developers, bij Egeniq jarenlange ervaring en veel technische kennis in huis hebben, zijn de personeelskosten van het bedrijf misschien hoger dan het personeel bij een bureau met minder geschoold en getraind personeel. Maar omdat ze meer kennis en ervaring hebben, verlopen processen wel veel sneller en daarmee worden kosten bespaard. De kosten voor het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van jouw app is ook afhankelijk van andere factoren zoals:

 • Hoe moet de App eruit zien, hoeveel pagina’s krijgt de App bijvoorbeeld?
 • Op welk systeem moet de App draaien? Android, iOS of beide?
 • Wat is de complexiteit van de App? Wil je bijvoorbeeld een spraak gestuurde app?

Hoe meer eisen je hebt ten opzichte van je app, hoe hoger de kosten zullen liggen. Maar de App Developers weten waartoe de specialisten van Egeniq in staat zijn en zullen dit dan ook kenbaar maken aan je.

Wil jij een App laten ontwikkelen?

Heb je al eens nagedacht over een eigen app? Wil je een eersteklas, slim, vernieuwend en vooruitstrevende app laten maken? Eén die draait op alleen Android, iOS of op beide platformen? Wil je naast het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van jouw app ook advies en de benodigde ondersteuning ontvangen, dan bij je bij de specialisten van Egeniq aan het juiste adres. Wij bouwen high end apps voor MKB+, grotere organisaties en multi-nationals. Hoe complexer, hoe beter!

Ben jij op zoek naar een baan als App Developer? Kijk dan eens tussen onze vacatures, wellicht ben jij de persoon die wij zoeken voor één van de openstaande functies!

Contact

Benieuwd wat onze professionele app ontwikkelaars voor jouw onderneming kunnen betekenen? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. We gaan graag met je om tafel!