Leestijd: 3 minuten

Hilversum, 16 februari 2023 – App-ontwikkelaar Egeniq uit Utrecht wordt onderdeel van de MyBit Group. De aansluiting van Egeniq is een volgende stap in de strategische uitbreiding van de MyBit Group als marktleider op het gebied van maatwerksoftware in Nederland. De toevoeging is onderdeel van een buy-and-buildstrategie en volgt op eerdere overnames door MyBit. Na de toevoeging telt de MyBit Group 165 medewerkers. Gezamenlijk zijn zij verantwoordelijk voor een omzet van circa 18 miljoen euro.

Egeniq is in 2010 opgericht door Ivo Jansch en Peter Verhage. De ontwikkelaar werkt sindsdien aan honderden apps die dagelijks door miljoenen Nederlanders worden gebruikt. Het zoeken naar slimme, moderne oplossingen voor complexe technische vraagstukken zit in het DNA van het bedrijf. Egeniq werkt voor veel A+ klanten waarvoor de applicaties een strategisch onderdeel zijn van de bedrijfsvoering. Zo bouwde Egeniq apps voor mediapartijen als RTL, de publieke omroepen, FD MediaGroep en Pathé, en werkte de ontwikkelaar mee aan grote apps van de overheid, zoals CoronaMelder en CoronaCheck. Het team van Egeniq bestaat uit ruim veertig ervaren developers.

“Mobile app development wordt een steeds belangrijker en volwassener marktsegment binnen een steeds verder consoliderende IT-sector”, licht Marcel Flipse, CEO van de MyBit Group toe. “Egeniq levert eersteklas, spraakmakende en baanbrekende maatwerksoftwareontwikkeling voor ieder platform of device. Het past hierbij uitstekend binnen de buy-and-buildstrategie die we samen met investeerder Vortex Capital Partners hebben uitgestippeld.”

Verdere uitbouw

Egeniq-oprichters Jansch en Verhage blijven leiding geven aan de verdere uitbouw van de appontwikkelaar binnen de MyBit Group. Daarnaast draagt hun expertise bij aan de verdere consolidatie en uitbreiding van de MyBit Group. Jansch: “Met de aansluiting bij de Mybit Group kunnen wij onze groei voortzetten. Onze klanten krijgen door de samenwerking toegang tot een breed aanbod aan diensten en specialisaties dat binnen de groep beschikbaar is. Vanaf de eerste gesprekken bleek dat ons DNA heel goed op elkaar aansluit.”

“Deze overname past goed bij de huidige marktontwikkelingen waarin software een steeds bredere impact krijgt in organisaties”, zegt Frank Troost van Marktlink, dat Egeniq begeleidde bij het proces. “Egeniq is een sterke speler binnen de mobile app development-markt en kan als onderdeel van de MyBit Group verder doorgroeien, met een blijvende focus op mobile app development.”

Maatwerksoftware-hubs

De MyBit Group is een groeiende groep gespecialiseerde maatwerksoftware-hubs. Door middel van een buy-and-buildstrategie wordt samen met de gespecialiseerde tech-investeerder Vortex gebouwd aan een sterke groep die de Nederlandse softwareontwikkelingssector verstevigt. Vorig jaar werd DSE Software uit Beverwijk als IT-partner aan de MyBit Group toegevoegd. Dit bedrijf kan klanten in bijna alle Nederlandse sectoren bijstaan in het ontwikkelen van business-kritische software. Meer recent werden ook het Rotterdamse Dockbite (digitale strategie, consultancy, innovatie) en Gate51 uit Amersfoort (online applicaties) onderdeel van de groep.

Evert Jan de Groot, partner bij investeerder Vortex Capital Partners: “Ivo en Peter hebben Egeniq sinds 2010 uitgebouwd tot een van de leidende spelers op het gebied van app development in Nederland, terwijl de MyBit Group met name sterk is op het gebied van web development. Door de aansluiting van Egeniq wordt door de MyBit Group een volgende belangrijke stap gezet om marktleider op het gebied van maaksoftware te worden.”

Jaarlijks organiseert Egeniq het developer-evenement Appdevcon, waar internationale experts op het gebied van app-development de nieuwste kennis en technieken delen. Door de aansluiting bij de MyBit Group zal Appdevcon verbreden naar aanvullende toepassingsgebieden.

Nieuwsbrief

App expert worden? Laat je e-mail achter.

nederlandse loterij en egeniq
pathe thuis en egeniq
rpo and egeniq
mvw en egeniq
rtl and egeniq