Leestijd: 3 minuten

Video’s wonnen het de afgelopen jaren van foto’s op sociale media. Met name korte video’s van minder dan een minuut, doen het erg goed op sociale media zoals Instagram (Reels), Facebook en natuurlijk TikTok. Naar verwachting zet deze trend ook in 2023 door.

Videobewerkingsapps – apps waarmee je met je smartphone opgenomen videomateriaal eenvoudig kunt editen – worden daarom ook steeds vaker gedownload. In dit artikel bespreken we de drie beste videobewerkingsapps van 2023.

Ben je app-ontwikkelaar en wil je zelf aan de slag met het maken van de nieuwste videobewerkingsapp? Kom dan werken bij Egeniq! Bekijk onze vacatures.

iMovie: de officiële videobewerkingsapp van Apple

iMovie is een erg gebruiksvriendelijke app voor het bewerken van video’s. De app maakt het eenvoudig om via het touchscreen beelden te knippen, muziek toe te voegen, overgangen toe te voegen en de beelden te versnellen of te vertragen. Je exporteert de video vervolgens gemakkelijk in HD-formaat. Helaas is de app alleen beschikbaar voor Apple-apparaten.

Voor- en nadelen van iMovie:

+ zeer gebruiksvriendelijke app met veel functionaliteiten
+ gratis en automatisch geïnstalleerd op alle telefoons van Apple
– niet beschikbaar voor Android-apparaten

Splice: iMovie voor Android-liefhebbers

Gelukkig is er een goed alternatief voor Android-liefhebbers: Splice! Deze app van GoPro lijkt qua functionaliteiten en gebruikersgemak veel op iMovie, maar is naast iOS ook beschikbaar voor Android.

Voor- en nadelen van Splice:

+ gebruiksvriendelijke app met veel functionaliteiten
+ beschikbaar voor Android en iOS
– gratis versie van de app bevat reclame

Magisto: professionele video’s dankzij AI

Magisto is dé app voor mensen die professioneel ogende video’s willen voor hun sociale media, zonder daar zelf veel tijd en energie in te steken. De app maakt gebruik van Artificial Intelligence om automatisch vette video’s te genereren. Als gebruiker volg je drie eenvoudige stappen:
1. Kies één of meerdere foto’s.
2. Selecteer een thema.
3. Selecteer de muziek.

Magisto doet de rest!

Voor- en nadelen van Magisto:
+ professionele video’s in no-time
+ maakt gebruik van AI
– de gratis versie is beperkt

Maak jij de nieuwste videobewerkingsapp? Kom werken bij Egeniq!

Ben jij app-ontwikkelaar en weet je alles van de techniek achter apps voor videobewerking? Kom dan werken bij Egeniq! Wij maken eersteklas apps: slim, innovatief en baanbrekend. Voor ieder platform of apparaat. Op dit moment zijn we op zoek naar junior, medior en senior app-developers, zowel voor Android als iOS. Bekijk onze vacatures of neem gerust contact met ons op.

Geschreven door Jessica Henneman

Marketing / Account Manager

Als er iets geregeld moet worden dan heeft Jessica het al gedaan. Ze ziet geen detail over het hoofd en zorgt dat alles soepeltjes verlopen. Daarnaast is ze Egeniq’s marketingspecialist.

Gepubliceerd op: 5 december 2022

Nieuwsbrief

App expert worden? Laat je e-mail achter.

nederlandse loterij en egeniq
pathe thuis en egeniq
rpo and egeniq
mvw en egeniq
rtl and egeniq