Bij het laten maken van een app, is het belangrijk om na te denken over wat zoiets gaat kosten. Zo kun je een budget bepalen en berekenen op welke termijn je dit terugverdient. Voor veel projecten is het mogelijk om een offerte op te laten maken, zo achterhaal je wat het precies kost en kan er vervolgens een team van ontwikkelaars aan de slag.

App laten ontwikkelen: tegen welke prijs?

Veel mensen hebben vragen over de kosten voor het laten bouwen van een app. Vanuit onze ervaring kunnen wij iets vertellen over de prijs voor het laten bouwen van een app. Wij zijn al jaren actief met het bouwen van apps en scheppen daardoor een realistisch beeld. Tegelijkertijd spreken we in algemeenheden, omdat de kosten van een app behoorlijk verschillen en allerlei afhankelijkheden kennen.

Met wie ga je aan de slag?

Een overzicht van ons werk

Wat is de prijs voor het bouwen van een app?

Over het algemeen kost het bouwen van een app tussen de € 5.000 en € 250.000. De grootste verschillen in de prijs van een app, ontstaan door de volgende factoren:

Gebruiksgemak van app en werkzaamheid
Veruit het belangrijkst is de werkzaamheid en het gebruiksgemak van een app. Een ervaren ontwikkelaar helpt je met het ontwikkelen van een stukje kwaliteit.

Communiceren met bouwers en gebruikers
Communiceren is een belangrijke manier om elkaars verwachtingen te managen. Zo wordt duidelijk welke wensen er bij gebruikers, bouwers en de opdrachtgever liggen. Als dit goed gebeurt, scheelt dat veel tijd.

Plannen
Een project manager met ervaring, weet precies hoe het bouwen van een app is in te plannen. Door het werk van designers en ontwikkelaars in te plannen, zit er niemand op elkaar te wachten en ontstaat er geen onnodige vertraging.

Onderhoudsprijzen
Als een app wordt opgeleverd, is dit altijd een mooi en bijzonder moment. Sommige opdrachtgevers realiseren zich niet dat er bij het onderhouden, optimaliseren en uitbouwen van een app, ook kosten komen kijken. Om de waardering en werkzaamheid van een app hoog te houden, is dit een onmisbare kostenpost.

Voor het inhuren van een teamlid betaal je al snel zo’n € 75 tot € 125 per uur. Vanaf hier kun je verder rekenen.

Er is een project manager benodigd, daarnaast zijn er teamleden in de vorm van designers en Android / iOS developers. Afhankelijk van de grootte en ontwikkeltijd van een team hang je hier een concreet prijskaartje aan. Je kunt niet verwachten dat het hierbij blijft, aan het optimaliseren, uitbouwen en onderhouden van een app zitten immers kosten verbonden. Meestal wordt hier per maand, kwartaal of jaar een budget voor beschikbaar gesteld.

Vraag hier direct een offerte aan.

Wat levert een app op?

Uiteindelijk gaat het er uiteraard om wat het oplevert. Of het nu om profit of non-profit gaat, jouw app dient van waarde te zijn. Dit zit hem in een concreet verdienmodel, het aantal gebruikers, de gebruiksduur of andere meetmethodes. Alleen op deze manier kun je het kostenplaatje verantwoorden. Wij helpen je om doelen te bepalen en behalen. Egeniq is gespecialiseerd in het bouwen van apps en kan precies uitrekenen wat het kost.