Een app ontwikkelaar (App-Developer) is een programmeur die zich heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen én bouwen van apps die speciaal voor smartphones en tablets worden gemaakt. Deze apps kunnen niet worden gebruikt voor gewone websites. Dit komt omdat de meeste websites niet zijn gebouwd voor mobiele apparaten. De apps die worden ontwikkeld én gebouwd door een app ontwikkelaar vergroten het gebruiksgemak op mobiele apparaten. Verschillende mobiele apparaten maken gebruik van verschillende technieken. Daarom worden apps op verschillende manieren geprogrammeerd. Apps op Apple-toestellen werken niet op Samsung toestellen en omgekeerd. Daarnaast moeten apps aan veel voorwaarden voldoen, voordat ze worden toegelaten en dat maakt het ontwikkelen, bouwen en testen van nieuwe apps specialistisch werk. Een app ontwikkelaar heeft de mogelijkheden om de computertalen (Apple en Samsung) samen te laten werken waardoor je als bedrijf één app kunt laten maken die toch op (bijna alle) toestellen gebruikt kan worden.

Met wie ga je aan de slag?

Een overzicht van ons werk

Wat doet een app ontwikkelaar?

Zoals gezegd is een app ontwikkelaar een programmeur voor het ontwikkelen en bouwen van apps. Apps moeten voldoen aan belangrijke kenmerken en door steeds betere technieken worden de apps steeds uitgebreider. Een app ontwikkelaar overlegt veel met de opdrachtgever over zijn wensen en verwachtingen. De app ontwikkelaar zal, overigens ook in overleg met de opdrachtgever, een plan van aanpak opstellen. Apps moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden waar de app ontwikkelaar rekening mee moet houden. De app ontwikkelaar zal de functionaliteit van de app naar een zo hoog mogelijk niveau brengen. Daarom wordt tijdens het bouwen van de app meerdere keren een testversie naar de opdrachtgever gestuurd, zodat deze kan ervaren of de app werkt zoals zou moeten. Gebreken komen zo direct aan het licht en kunnen gelijk worden verholpen. Het ontwikkelen van updates is ook een van de taken van een app ontwikkelaar. Hierdoor blijft een app namelijk na het ontwikkelen ook goed werken.

Ben jij op zoek naar een baan als app ontwikkelaar? Kijk dan eens tussen onze vacatures, wellicht ben jij de persoon die wij zoeken voor één van de openstaande functies!

Een app laten ontwikkelen

Inmiddels gebruikt iedereen steeds minder een vaste computer en draait internet allang niet meer om websites. Een slimme app ontwikkelaar bouwt apps op maat die je zou kunnen bedienen met je stem en die werken op elk device, van een smartphone tot de nieuwste wearables. Steeds meer bedrijven en mkb’ers hebben naast hun website een app, zodat (potentiële) klanten hun bedrijf altijd kunnen benaderen. Wil jij dit ook met jouw bedrijf, dan kun je vrijblijvend contact opnemen met de app ontwikkelaars van Egeniq. Al meer dan 10 jaar is Egeniq bezig met het ontwikkelen en bouwen van apps en daarom staan ze bekend als de beste slimme app ontwikkelaar van Nederland. Egeniq bouwt high end apps voor MKB+, grotere organisaties en multi-nationals. Hoe complexer, hoe beter!

Ze hebben apps gemaakt voor bedrijven in heel Nederland zoals voor RTL en FD Media Groep. Deze apps werken op smartphones, tablets, wearables en andere mobile apparaten. De app ontwikkelaars van Egeniq proberen met hun deskundigheid jouw bedrijf de beste oplossing te bieden met een app op maat. Een app gemaakt door de app ontwikkelaars van Egeniq, staat bekend om zijn uitstekende uitvoering, de makkelijke mogelijkheid om de app te vergroten (of verkleinen) en de veiligheid van de app.

Wat kost het ontwikkelen en bouwen van een app?

De kosten voor het ontwikkelen en bouwen van een app zijn afhankelijk van meerdere factoren zoals;

  • Wat voor een app wil je laten maken?
  • Wie laat je die app bouwen?

Wanneer je een app laat ontwikkelen door de ontwikkelaars van Egeniq, die gespecialiseerde ontwerpers, ontwikkelaars en projectmanagers in dienst heeft, dan zullen de personeelskosten wat hoger liggen dan bij een ‘niet gespecialiseerd’ bureau. Maar het personeel van Egeniq weet precies waar ze het over hebben en hoe ze dat het beste kunnen bereiken, waardoor de tijd die ze besteden aan het ontwerpen van een app veel minder is. Hierdoor vallen de kosten een stuk lager uit. Het ontwikkelen van een goede app kost tussen de € 5000,- en € 250.000,- waarbij deze kosten afhankelijk zijn van:

  • de systemen waarmee je gaat werken;
  • het aantal pagina’s van de app;
  • de vereisten om tot een ontwerp te komen;
  • de complexiteit van de app.

Welke boodschap wil je overbrengen met je app?

Wil je een app laten maken? Beslis dan eerst:

  • Welke boodschap wil je overbrengen?
  • Wat hoop je hiermee te bereiken?
  • Hoe wil je dat bereiken?
  • Op welk systeem wil je de app laten maken?

Je kunt een app laten maken voor Android, iOS of voor beide. Een Android app moet worden gedownload via Google Play, een iOS-app is te downloaden via Apple. De eisen die je stelt worden door de app ontwikkelaar omgezet naar de beste technische oplossing. Hiervoor is samenwerking tussen ontwikkelaar en gebruikers een eerste vereiste. Samen met de ontwikkelaar wordt bekeken of er een betaalsysteem moet worden gebruikt en welke dat dan is. Ook wordt bekeken of er API’s kunnen worden gebruikt als koppeling, zodat twee applicaties met elkaar kunnen communiceren.

Ben jij op zoek naar een baan als app ontwikkelaar? Kijk dan eens tussen onze vacatures, wellicht ben jij de persoon die wij zoeken voor één van de openstaande functies!

Contact

Benieuwd wat onze professionele app ontwikkelaars voor jouw onderneming kunnen betekenen? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op of vraag direct een offerte aan. We gaan graag met je om tafel!