Leestijd: 7 minuten

Kan jouw app beter?

Bij Egeniq kun je ook terecht voor app consultancy. Wij analyseren jouw app of idee voor een app. Maar ook als jouw app al in ontwikkeling is, net is geïmplementeerd of al jaren in de lucht is kunnen we jouw app reviewen? Als je er zeker van wilt zijn dat jouw app perfect werkt vraag dan een technisch advies van jouw app. We kunnen je laten zien wat er verbeterd kan worden in elke fase in de levenscyclus van jouw app. We laten je alternatieven zien en schetsen een beeld van wat je in de toekomst mag verwachten. Hierbij moet je denken aan upgrades, nieuwe tools en eventuele uitbreidingsopties voor wat betreft functies en capaciteit. Daarnaast denken we mee over welke functies geschikt zijn en kunnen we de verbeteringen ook doorvoeren. Natuurlijk kunnen we ook bedrijven ondersteunen bij het optimaliseren van het app ontwikkelproces. Vraag direct een offerte aan!

Ondersteuning bij het optimaliseren van het app ontwikkelproces

Zoals gezegd kunnen we ook bedrijven ondersteunen bij het optimaliseren van het app ontwikkelproces. Naast het ontwikkelen van apps voor consumenten, heeft het team van Egeniq ook een uitgebreide ervaring in het ontwikkelen van bedrijfs-apps. Wij bieden niet alleen ondersteuning bij de ontwikkeling van de app, maar ook bij de strategie, het design, de promotie en positionering, dus tijdens het gehele app ontwikkelingstraject. Egeniq heeft alle expertise in huis om mobiele apps te ontwerpen, van concept, design, programmeercodes, databases tot en met de veiligheid. We zijn adviseur van menig succesvol bedrijf. We zijn goed in het bouwen van apps en daarom hebben we ervoor gekozen om niet alleen maar apps te bouwen, maar ook klanten te adviseren. Zo kunnen we helpen bij het bedenken, ontwikkelen, bouwen, vormgeven, lanceren en promoten van apps. Wij kunnen optreden als onafhankelijk adviseur of als toezichthouder. En dat zorgt weer voor betere apps, lagere kosten en een snellere (door) ontwikkeling.

Onafhankelijk advies en innovatieve creaties

De meeste bedrijven laten een app bouwen en worden tijdens de bouw van die app ook geadviseerd door de bouwer omdat deze in de meeste gevallen ook de technische kennis heeft voor het bouwen van een app. Hierdoor kan eigenbelang een rol gaan spelen. Een ander veel voorkomend probleem is dat er vaak apps worden gebouwd die zijn afgekeken bij de concurrent. Die apps zijn dan vaak net iets beter, maar niet vernieuwend. Door Egeniq op te laten treden als onafhankelijk adviseur kun je dit voorkomen. Daarnaast is Egeniq gespecialiseerd in het bedenken én maken van echt innovatieve apps. Dit kunnen we zelfstandig doen, maar het liefst werken we samen met de klant, medewerkers en eventuele gebruikers van de app. Tijdens overleggen worden fouten ontdekt en komen nieuwe ideeën tot leven. Door het direct herstellen van de fouten en de nieuwe ideeën gelijk uit te werken, en toe te passen kunnen we een werkbare en goed werkende (concept) app maken. We laten de app dan ook regelmatig testen door medewerkers en toekomstige gebruikers om er zeker van te zijn dat de app ook doet wat jij ermee wilt bereiken.

Als consultancy helpen we met advies en meer indien gewenst

Als consultancy kunnen we je advies geven over of tijdens:

 • Het procesontwerp
 • Het toepassen van innovatieve functionaliteiten
 • De toe te passen strategie
 • Het design
 • De technische mogelijkheden
 • De marketing (promotie)

We helpen met advies en meer indien gewenst. Dus wil je meer dan kunnen we, als het proces van ontwerp goed wordt gekeurd, door jou, je medewerkers en de eventuele gebruikers, meehelpen met het ontwikkelen van die app. Veel grote bedrijven besteden de ontwikkeling van een app uit via aanbestedingstrajecten. Egeniq kan als je dat wilt helpen met het voorbereiden en bijwonen van zo’n aanbestedingstraject. Je kunt er ook voor kiezen om de app te laten ontwikkelen door Egeniq. Als Egeniq de app in ontwikkeling neemt dan gaan we voor een uitdagende vormgeving en daarom maken we vanaf het allereerste begin van dit proces gebruik van een of meerdere designers. Er wordt nagedacht over de interactie tussen gebruikers en de app. Zo wordt vooral gekeken hoe die samenwerking verloopt!

Bouwen, lanceren, promoten en door ontwikkelen van je app

Ook voor advies tijdens het bouwen, lanceren, promoten en door ontwikkelen van een app kun je terecht bij Egeniq. Zo kunnen we je helpen met:

 • Het kiezen van de beste technische oplossing
 • De beste programmeertaal
 • Welke database geschikt is voor de hoeveelheid data
 • Hoeveel bezoekers de server aan kan tijdens piekuren
 • Hoe je de kosten zo laag mogelijk kunt houden
 • Het promoten van je app

Voor het lanceren van de app kunnen we je bijstaan of lanceren de app samen. Dit kan door de app ‘gewoon’ online te laten gaan of door dit groots te doen met een evenement en een persbericht. We kunnen er voor je zijn op dit belangrijke moment zodat we ook kunnen ingrijpen als dat nodig mocht zijn.

Marketing

Omdat het veel geld kost om een app te ontwikkelen wil je met je app ook geld genereren. We kunnen je dan ook helpen met het maken van een goede marketing strategie. Niet alleen je bestaande klanten worden overgehaald om de app te gebruiken, met goede marketing haal je ook nieuwe klanten over om van jouw app gebruik te maken.

Meer weten over Egeniq en app consultancy?

Egeniq is, naast consultancy ook ontwikkelaar van eersteklas apps, slim, innovatief en baanbrekend. Dat doen we voor elk platform of apparaat. De gebouwde apps voor smartphones, tablets of wearables is voor het team van Egeniq niet het eindresultaat. Ook voor advies over het ontwikkelen en uitbouwen van een mobiele strategie ben je bij ons precies op de goede plek. Mobiele technologie en innovatieve softwarearchitectuur zijn de baseline van Egeniq. Met een zeer gespecialiseerd team bouwen we elke dag aan te gekke digitale oplossingen. Deze oplossingen herken je aan de uitstekende performance, schaalbaarheid, daarbij zijn ze enorm veilig. Wij zullen geen kans voorbijgaan laten gaan om onze kennis en kunde voor je in te zetten, we zullen alles doen om jou vooruit te helpen. Dat doen we niet alleen met ons hoofd, maar vooral vanuit ons hart!.

Egeniq heeft, naast gedreven consultants, ook experts in huis die kennis, ervaring en innovatieve oplossingen combineren in hun adviezen en met de medewerkers van je bedrijf. Wil je weten wat Egeniq jou te bieden heeft of wil je een onafhankelijk advies op maat, neem dan vrijblijvend contact met ons op, want een kennismakingsgesprek kost je niets, maar kan je wel veel opleveren. Of vraag direct een offerte aan! 

Geschreven door Jessica Henneman

CMO / Project Manager

Als er iets geregeld moet worden dan heeft Jessica het al gedaan. Ze ziet geen detail over het hoofd en zorgt dat alle projecten soepeltjes verlopen. Daarnaast is ze Egeniq’s marketingspecialist.

Gepubliceerd op: 20 januari 2022

Nieuwsbrief

App expert worden? Laat je e-mail achter.

nederlandse loterij en egeniq
pathe thuis en egeniq
rpo and egeniq
mvw en egeniq
rtl and egeniq