Het laten maken van een app is iets dat je niet zomaar doet. Je hebt er langdurig over nagedacht of het is een uitkomst van gezamenlijk nadenken over jullie digitale strategie. Aangezien het om een investering met budgettering gaat, is het belangrijk om in te schatten wat het kost. Je kunt contact opnemen met Egeniq of met behulp van een aantal basisregels zelf berekenen.

Met welke bedragen krijg ik te maken?

Er worden apps gemaakt die simpel zijn opgebouwd. Als het complexer wordt, lopen de kosten al snel op. Dit zit hem met name in de ontwikkeltijd die verbonden is aan dit soort projecten. Dit komt al snel uit op bedragen tussen de € 5.000 en € 250.000. Het gaat in dat geval om het bouwen van een eerste versie. Vergeet echter niet dat ook aan het maken van updates een kostenplaatje zit verbonden, dit is een doorlopend proces.

Met wie ga je aan de slag?

Een overzicht van ons werk

Wat kost een Android of iOS ontwikkelaar?

Het uurtarief van een Android of iOS ontwikkelaar ligt tussen de € 75 tot € 125 per uur. Het uurtarief is afhankelijk van de ervaring die een developer heeft. Als deze ervaring er is, kan er vaak sneller geprogrammeerd worden en is het mogelijk om slimmere oplossingen te bedenken. In de meeste teams is er sprake van een mix. Er zijn juniors, mediors en seniors. Door onderling kennis te delen, wordt de kwaliteit en kennis van een team vergroot. Het is lastig om dit in een bedrag uit te drukken en wordt pas tijdens het ontwikkelproces zichtbaar.

Wat kost het design van een app?

Ook het ontwerpen van een app brengt kosten met zich mee. Aan de meeste apps werkt één dedicated designer, soms wordt deze ondersteund door één of twee andere designers. Afhankelijk van de grootte van het project. Het uurtarief van een designer ligt grofweg tussen de € 65 en € 115 per uur. Ook hier speelt ervaring en eerder werk een grote rol in.

Kosten voor project management

Zonder project management kan een team niet succesvol zijn. Door een ervaren projectmanager te betrekken, weet je zeker dat het bouwen van een app tot een goed einde komt. Bij sommige projecten wordt voor een SCRUM werkwijze gekozen, steeds vaker toegepast bij het ontwikkelen van software. Project management brengt kosten met zich mee, deze investering is cruciaal voor een succesvol team. Hoe soepeler een team functioneert, hoe beter het resultaat zal zijn en hoe meer tevreden gebruikers.

Onderhoud, hosting en optimaliseren

Onderhoud, hosting en optimaliseren brengt kosten met zich mee. Vaak gaat het op jaarbasis om zo’n 10% tot 30% van de initiële ontwikkelkosten. Uiteraard is dit afhankelijk van de aard van jouw app en in hoeverre er geïnvesteerd wordt in verbeterslagen.

App laten maken door Egeniq

Als bouwer van apps, kun je concluderen dat wij aan de bovenkant van de markt zitten. Zo werken wij voor opdrachtgevers als Pathé, RTL Nederland, Arsenal FC, Schiphol, NPO, Nederlandse Loterij en BNR nieuwsradio. Partijen met hoge kwaliteitsstandaarden en een grote groep gebruikers. Wil je erachter komen wat het bouwen van jouw app kost? Vraag een offerte aan via onze handige tool.