Deze mediaspeler heeft een eigen design en rust je uit met de functionaliteiten die jouw gebruikers nodig hebben.

Met welke bedragen krijg ik te maken?

Media player software is programmateur om video’s, geluidsfragmenten of muziek mee af te spelen. In een app of via een eigen website is het om allerlei redenen prettig om dit met een eigen media player te doen. Deze mediaspeler heeft een eigen design en rust je uit met de functionaliteiten die jouw gebruikers nodig hebben. In de basis zit er een play-button, pause-button en stop-button op. Daarnaast is het volume te regelen, de beeldkwaliteit en is er een functionaliteit om het scherm mee te vergroten. Zijn er meer functionaliteiten benodigd? Op basis van de gebruikersbehoefte bouw je dit op.

95% van de mediaspelers in Nederland zijn gemaakt door Egeniq. Onder andere: KIJK en Pathé Thuis.

Met wie ga je aan de slag?

Een overzicht van ons werk

Voor- en nadelen van eigen media player bouwen

Voordelen van eigen media player:

  • Alle data die een media player verzamelt bewaar jij. Wanneer je de media player van een derde partij gebruikt is er veel data die verborgen blijft.
  • Met een eigen media player zet je er alleen functionaliteiten in die jouw doelgroep nodig heeft. Dit vergroot de gebruiksvriendelijkheid en maakt het mogelijk om aan de specifieke wensen van gebruikers te voldoen.
  • Streamingdiensten zijn beschikbaar via de browser. Waardoor het niet nodig is om een app of computerprogramma te installeren.
  • Een eigen media player maakt je onafhankelijk van partijen zoals YouTube of een andere videodiensten. Veranderende voorwaarden van een derde partij, hebben in potentie enorme consequenties voor de video’s of geluidsfragmenten die je beschikbaar stelt. Met een eigen media player schep je deze voorwaarden zelf.

Nadelen van eigen media player:

  • Aan het opslaan en laten zien van grote mediabestanden zitten kosten verbonden. Het formaat van bestanden en de gebruiksintensiteit hebben hier invloed op.
  • Het ontwikkelen en onderhouden van een media player kosten vergt ontwikkel- en onderhoudsbudget. Weegt dit op tegen de voordelen van een eigen media player? Egeniq denkt graag met je mee.

Offerte aanvragen voor laten bouwen van media player

Wil je een media player laten bouwen? Dan is het goed om een aantal afwegingen te maken. Welke functionaliteiten zijn er belangrijk voor een eerste versie? Op welke manier wil je jouw media player in de toekomst ontwikkelen? Via welke apparaten en besturingssystemen wil je deze media player gebruiken? Al dit soort vragen zijn de moeite waard om te stellen. Egeniq helpt je daar graag bij.

Vraag een offerte aan bij Egeniq en ontdek wat het kost om een eigen media player te laten bouwen. Wij stellen de juiste vragen om snel tot een geschikt voorstel te komen. Daarna ontwikkelen we een media player waar jouw gebruikers blij mee zijn. Iets dat werkt zoals je zou verwachten, intuïtief en passend bij de doelgroep. Wij bouwen high end apps voor MKB+, grotere organisaties en multi-nationals. Hoe complexer, hoe beter. Daag ons uit! Benieuwd wat we hebben gerealiseerd? Bekijk dan onze klantcases.