Rotterdamse Mobiliteit Centrale (RMC)

Mobiel platform op maat

rotterdam mobility centre built by egeniq

RMC: mobiliteit is vrijheid

De Rotterdamse Mobiliteitscentrale (RMC) biedt zijn klanten vrijheid, houdt hun leven in beweging en maakt hun wereld groter. Ze bieden doelgroepen- en groepsvervoer, en gebruiken daarvoor slimme en moderne technieken. En daar helpt Egeniq hen graag bij! Voor RMC ontwikkelden wij daarom een mobiel platform voor vervoer op maat.

De beste service

In opdracht van verschillende gemeenten is RMC verantwoordelijk voor het aanvullend openbaar vervoer van ouderen en mensen met een beperking. Dit doen zij veilig, volgens afspraak en zo verantwoord mogelijk. RMC is vastbesloten elk aspect van hun dienstverlening zo laagdrempelig en aangenaam mogelijk te maken, of het nu gaat om de rit zelf, of om het reserveren van de rit.

De RMC app: boek eenvoudig een rit

Voor RMC ontwikkelden wij een app waarmee je eenvoudig een rit kunt boeken en waarbij je toegang hebt tot persoonlijke reisinformatie via de smartphone of een tablet. Met de app geef je eenvoudig aan waar RMC je moet ophalen of naartoe moet brengen en wie of wat je meeneemt (bijvoorbeeld een begeleider, rolstoel of rollator). Daarnaast krijg je inzicht in je gereserveerde ritten, houd je in de gaten of de chauffeur bijna voor je deur staat en kun je beoordelen hoe tevreden je bent over de chauffeur en de rit.

app

Techniek achter de app

De doelgroep van deze app bestaat voornamelijk uit ouderen. We ontdekten dat zij vaak de oude smartphones of tablets van hun kinderen overnemen. Om te zorgen dat zij een uitstekende gebruikerservaring hebben, moest de app daarom ook op oudere apparaten goed werken.

Een andere technische uitdaging was het draaien van de apps binnen de voertuigen van RMC. Om het onderhoud voor deze applicaties te automatiseren schreven we een speciaal stukje software, zodat de apps binnen de voertuigen altijd up-to-date blijven.

Ten slotte zorgden we er natuurlijk voor dat de app beschikbaar is op iPhone, iPad en Android.

egeniq-hike-one-logo

Designed by Hike One

“Egeniq was als geen ander in staat om de brug te slaan tussen onze wereld van mobiliteitsdiensen en hun wereld van techniek. Het team kwam met dé oplossingen voor onze bedrijfsvraagstukken en ontwikkelde een krachtig en betrouwbaar platform.”

RMC-logoQuinten Passchier, Business Owner bij RMC

“Onze opdracht voor RMC was een spannende ervaring met een prachtig eindresultaat. Het platform dat we ontwikkelden voor RMC is niet alleen voor passagiers, maar ook voor allerlei medewerkers van het bedrijf.”

Peter Verhage EgeniqPeter Verhage , CTO / Founder bij Egeniq

Gerelateerde cases

Grootste jackpot van Nederland

Eurojackpot - Nederlandse Loterij

Android Huawei iOS