Pathé at Home

Een toonaangevend video on demand platform

Pathé Thuis app

Pathé Thuis: passie voor film, ook thuis

Pathé Thuis is ontstaan met één belangrijk doel voor ogen: mensen moeten ook thuis van de beste films kunnen genieten. Dat het lukte om Pathé’s passie voor films naar de huiskamers van tv-kijkend Nederland over te brengen, is duidelijk. Pathé Thuis is momenteel een van de grootste aanbieders van video on demand in Nederland. Het is beschikbaar op smart tv’s, kabel set-top boxes, iPads, Android, Microsoft Xbox en het web.

Met Pathé Thuis kijk je de beste, mooiste en grappigste films waar en wanneer jou dat het beste uitkomt. Wekelijks voegt Pathé Thuis de nieuwste films in HD-kwaliteit aan het grote aanbod toe.

Uitdagingen bij het ontwikkelen van het platform

Tijdens het bouwen van het Pathé Thuis platform waren er een aantal uitdagingen die we moesten overwinnen. Allereerst wilden we de eindgebruiker een consistent product aanbieden. Iedereen moest van dezelfde optimale gebruikerservaring genieten, ongeacht het type platform. Het moet niet uitmaken of gebruikers Pathé Thuis op hun iPad of smart tv gebruiken.

De tweede uitdaging had te maken met de grote hoeveelheid back-end systemen. Denk aan CRM VoD Management, DRM, streaming video, payment providers en vele anderen. Met deze systemen moet het platform moeiteloos draaien.

De laatste uitdaging heeft alles te maken met de performance. Een goede film kijk je natuurlijk het liefst op vrijdag- of zaterdagvond, of op een luie, regenachtige zondagmiddag. Omdat jij niet de enige bent die er zo over denkt, moet het systeem die pieken in kijkers moeiteloos opvangen. Zodat je probleemloos en zonder vervelende onderbrekingen naar je favoriete film kunt kijken.

app Pathé Thuis

Korte lijntjes en hands-on-mentaliteit

Dat Pathé Thuis het bouwen van het platform aan Egeniq uitbesteedde, was geen toeval. Ze zochten een kleiner bedrijf die zijn hart en ziel erin zou leggen. Wat Pathé Thuis zo aan ons waardeert zijn de korte lijntjes en hands-on-mentaliteit. Bovendien was Pathé Thuis bij ons geen nummer, maar kwamen we samen tot een mooi product. We zijn er dan ook trots op dat we tot op de dag van vandaag voor Pathé Thuis bezig zijn en al onze passie in het platform mogen stoppen.

Gerelateerde cases

Grootste jackpot van Nederland

Eurojackpot - Nederlandse Loterij

Android Huawei iOS