NPO Luister:

Luistert naar jouw voorkeuren

npo luister app built by Egeniq

Heb jij ‘m al? NPO Luister, dé gratis app voor alle podcasts van de publieke omroep. Op deze app vind je meer dan 400 podcasts. Het team van Egeniq ontwikkelde deze app, zodat jij kunt luisteren naar waar jij zin in hebt. Zoals discussies over het nieuws of een verhaal over een waargebeurde misdaad. Er is altijd iets te beluisteren voor elk moment en elke stemming.

Gepersonaliseerde aanbevelingen

Extra fijn aan de NPO Luister app is dat je op basis van jouw luistergedrag gepersonaliseerde aanbevelingen krijgt. Deze persoonlijke touch is erg handig, omdat je hierdoor niets mist. Uiteraard kun je zelf ook zoeken in de bibliotheek via een omschrijving of titel. Daarnaast is de app uitgevoerd met diverse categorieën, zodat je in één oogopslag kunt zien welke podcasts er zijn.

Doordat je een eigen bibliotheek hebt, vind je al jouw podcasts en downloads op een overzichtelijke centrale plek. NPO Luister geeft je overigens niet alleen toegang tot gratis podcasts, je kunt ook luisteren naar jouw favoriete radiozenders. De app is zowel voor iOS als Android te downloaden. Helemaal gratis!

Technische uitdagingen

Het grote voordeel voor het team van Egeniq was dat zij konden doorontwikkelen op de bestaande radio-apps. De techniek moest alleen worden uitgebreid. Daarbij lagen de uitdagingen vooral in het behouden van de voortgang van de verschillende podcasts die je beluisterd en daarnaast de snelheid tot het afspelen van een podcast. Het is immers belangrijk dat de gebruiker direct toegang heeft tot een podcast en niet eerst een lange tijd hoeft te bufferen. Niets vervelender dan dat! Door middel van slimme technologie laadt de app zeer snel en kunnen alle podcasts probleemloos worden afgespeeld. Zelfs als veel mensen tegelijkertijd van de app gebruik maken.

Daarnaast lag er nog een uitdaging in de integratie met de recommendation module van de NPO. Deze tool heeft algoritmes, waarmee gezorgd wordt dat de juiste persoonlijke aanbevelingen in jouw app worden getoond. Door gebruik te maken van big data krijg jij podcasts in de app te zien, die binnen jouw interessegebied liggen. Egeniq kon hier, door de ervaring en kennis van het team – en eerdere ervaringen bij de NPO in het verleden, een goedlopende koppeling maken, waardoor NPO Luister naar jouw voorkeuren ‘luistert’!

Gerelateerde cases

Grootste jackpot van Nederland

Eurojackpot - Nederlandse Loterij

Android Huawei iOS