Mediahuis

Migratie naar VideoJS voor Mediahuis.

app van mediahuis

Mediahuis Nederland (voorheen Telegraaf Media Groep/TMG) is de overkoepelende organisatie met bekende merken als De Telegraaf, VROUW, Privé, GroupDeal, NSMBL en Dumpert in hun portfolio. Maar ook regionale merken als het Noordhollands Dagblad en Haarlems Dagblad hebben zij onder hun vleugels. Mediahuis Nederland maakt deel uit van de Mediahuis groep, een internationaal mediabedrijf met haar roots in België, en aanwezigheid in België, Nederland en Ierland met veel grote merken in de portfolio. Mediahuis heeft als missie het samenbrengen van verhalen en mensen.

Betere dekking

Egeniq voerde voor Mediahuis de migratie van de huidige player naar VideoJS videoplayer uit. Hierdoor kan de organisatie hun doelgroep nog sneller en beter voorzien van video’s.

AgnoPlay framework

Deze migratie werd gedaan binnen het AgnoPlay framework (www.agnoplay.com), de video player service van Mediahuis, van waaruit alle video players binnen de Mediahuis groep worden onderhouden en maandelijks 250 miljoen videoviews worden geserveerd. Het team van Egeniq maakte een bridge, die VideoJS aanstuurt en configureert vanuit AgnoPlay. Op deze manier is de player volledig configureerbaar via het AgnoPlay framework.

Uitdagingen

Om de binnen Mediahuis gebruikte player op de juiste manier door VideoJS te vervangen, moesten we een diverse set plug-ins vervangen. Daarnaast bouwden we een agnostisch plug-in-systeem, waarbij we AgnoPlay plug-ins maken die de VideoJS plugins vervangen. Hierdoor is het mogelijk om meerdere players te gebruiken en wordt het vervangen van de huidige player eenvoudiger. Uiteraard moest de nieuwe player zowel op Android als op iOS draaien. De oplossing: we bouwden native SDK’s.

Het geheel komt samen met een fraaie skin voor de player, die ons team ook implementeerde. De skin ontwierpen we op basis van het design dat Mediahuis aanleverde. Om alles goed te laten verlopen leverde Egeniq ook capaciteit voor het testen van de nieuwe player op diverse browsers, zowel op mobiel als desktop. Bovendien zorgde ons team voor het projectmanagement in de scrum methode. De samenwerking met Mediahuis ervaarden we als zeer prettig en samen kunnen we een goed werkende en mooie player presenteren!

“Als Mediahuis hebben wij een agnostische player service ontwikkeld, genaamd AgnoPlay. AgnoPlay stelt ons in staat om vanuit een centraal punt oneindig veel players met verschillende configuraties te deployen en onderhouden. Tot op heden hadden wij voor de player component binnen AgnoPlay gebruik gemaakt van een “off the shelf” product, THEOplayer. Een prima videoplayer welke de afgelopen jaren goed voor ons heeft gewerkt. Echter waren we op zoek naar een oplossing waarbij wij meer in control konden zijn van de player component. Daardoor is uiteindelijk onze keuze gevallen op de open source oplossing van VideoJS, de player met de grootste footprint ter wereld. Om op basis van VideoJS een player te ontwikkelen, welke volledig zou voldoen aan onze wensen, zochten we een partij die ons daarbij kon helpen. Op basis van ervaring uit het verleden, en bewezen kwaliteit zijn wij uiteindelijk bij Egeniq terecht gekomen. Zij hebben meerdere malen aangetoond specialist te zijn op dit vlak. Daarnaast is het eenvoudigweg een enorm fijn team om mee samen te werken, doordat ze continu anticiperen op de wensen van mij als klant.”

mediahuis-logoPatrick Knopjes, Operations Manager Video bij Mediahuis

Gerelateerde cases

Grootste jackpot van Nederland

Eurojackpot - Nederlandse Loterij

Android Huawei iOS