Hey Google, praat met Pathé!

De Pathé voice app voor filmliefhebbers

google assistant with pathe app built by Egeniq

Pathé Google Home

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk in Nederland – met een goede reden. Niet alleen bieden ze een breed en divers aanbod, ook gebruiken ze de nieuwste technieken zoals Dolby Cinema en 4DX.

Egeniq bouwde al verschillende apps voor Pathé, zoals de Android & iOS apps, ook voor smartwatches.

So, what’s next? De Pathé Google Home voice app!

Egeniq already built various apps for Pathé in the past, like the Android & iOS apps, and also created apps for smartwatches.

So, what’s next? The Pathé Google Home voice app!

Vraag Charlie alles over Pathé-films

Om een film te reserveren, moest je vroeger de website of app van Pathé openen. En vervolgens zocht je al typend naar een bepaalde film. Dat is met de komst van virtuele Pathé-assistent Charlie verleden tijd. Charlie de naam van de Haan uit Pathé logo (oftewel oprichter Charles Pathé) helpt je er doorheen.

Ben je tv aan het kijken en zie je een reclame voorbijkomen van een film die je graag wilt zien? De titel daarvan hoef je niet meer te noteren. Ga gewoon lekker achterover zitten, houd je frisdrank in je ene hand en je popcorn in de andere, en roep naar je Google assistant: “Hey Google, praat met Pathé! Zet op mijn watchlist: The Lion King.” Dan wordt deze film direct op je persoonlijke watchlist geplaatst. Log je daarna in op de Pathé website of app? Dan vind je daar je watchlist terug.

Heb je zin om vanavond naar de bioscoop te gaan? Ook dan vraag je makkelijk aan Charlie welke films er vanavond draaien; waar ze over gaan én reserveer je direct je tickets. Makkelijker kan niet. En er is nog meer mogelijk. Charlie geeft ook antwoord op bijvoorbeeld onderstaande vragen:

  • Wat draait er in IMAX?
  • Wat draait er in Pathé De Munt?
  • Welke bioscopen zijn er in de buurt?
  • Waar gaat Parasite over?
  • Kan ik met mijn kinderen naar Sonic?

Egeniq is het bedrijf dat deze slimmigheid mogelijk maakte.

google assistant with pathe app built by Egeniq

De Pathé voice app bouwden we op basis van Dialogflow. Dit is een ontwikkelingssuite die je helpt bij het ontwerpen van slimme conversaties. En met ‘slim’ bedoelen we dat de app-eindgebruiker niet exact de juiste vraag hoeft te stellen om het antwoord te krijgen dat hij/zij zoekt.

Om dit voor elkaar te krijgen, maken we gebruik van een aantal voorbeeldzinnen. Bijvoorbeeld de eerder genoemde vragen: “Welke films draaien er vanavond?” of: “Welke bioscopen zijn er in de buurt?” Als je dan een vraag stelt die op één van de voorbeeldzinnen lijkt, dan snapt Dialogflow om welke vraag het (waarschijnlijk) gaat.

Dialogflow gebruikt Natural Language Processing (NLP) voor deze slimme conversaties. NLP is een techniek waardoor apps menselijke conversaties kunnen begrijpen én produceren.

Voordelen van Dialogflow

Een groot voordeel van Dialogflow ten opzichte van andere soortgelijke platformen is dat je het makkelijk integreert met verschillende communicatiekanalen (denk aan Google Assistent, Facebook Messenger of Twitter).

Daarnaast leert Charlie dankzij Dialogflow gaandeweg steeds beter wat gebruikers willen. Daardoor pas je de user experience makkelijk aan om verbeteringen door te voeren.

Gerelateerde cases

Grootste jackpot van Nederland

Eurojackpot - Nederlandse Loterij

Android Huawei iOS