RTL - BankGiro Miljonairs

Ervaar hoe het is om op de spannendste stoel van Nederland te zitten.

v

Hoe is om mee te spelen met de BankGiro Miljonairs? Egeniq ontwikkelde in opdracht van RTL de BankGiro Miljonairs app. Daarmee kun je gewoon vanaf je eigen bank ervaren hoe het is om op de spannendste stoel van Nederland te zitten.

Het spel

15 meerkeuzevragen, 4 antwoordmogelijkheden, 3 hulplijnen. Als de deelnemer alle 15 vragen goed beantwoordt, wint hij de hoofdprijs van € 1 miljoen. Daar draait het om bij BankGiro Miljonairs, dat sinds mei 2019 weer op de televisie is met vaste presentator Robert ten Brink.

Thuis voor de buis lijken de vragen altijd zo makkelijk. Maar is dat ook echt zo? Met de app die Egeniq ontwikkelde voor RTL, kun je nu je eigen kennis testen.

In de BankGiro Miljonairs app krijg je 15 vragen over verschillende onderwerpen. Vervolgens krijg je 4 antwoorden te zien, waarvan er 1 juist is. Net als bij het televisieprogramma, mag je 3 hulplijnen inzetten:

  • het publiek vragen;
  • een vriend bellen
  • of de 50/50 gebruiken en 2 foute antwoorden wegstrepen.

Deze hulplijnen vragen natuurlijk de nodige techniek achter de schermen. Om te ervaren hoe spannend het is als je zo’n hoog bedrag kunt winnen, speel je voor een miljoen. Fictief dan – helaas – want we zouden snel failliet zijn met zoveel slimme Nederlanders! De app is namelijk gratis te downloaden en geschikt voor alle leeftijden.

Techniek achter de app

Op het moment dat we de opdracht van RTL kregen, stond er een zeer krappe deadline. Want de eerste uitzending stond op de stoep, en natuurlijk wil je vóór de primeur een mooie app live hebben staan! Het team van Egeniq ging enthousiast en vastberaden aan de slag.

De BankGiro Miljonairs is een Unity-app. Dat betekent dat onze code tegelijk werkt op zowel Android als iOS. De app wordt door Unity automatisch omgezet naar beide formaten. Het voordeel van ontwikkelen in Unity is dat je de app maar 1 keer hoeft te schrijven, en dat er geen afwijkingen zijn per platform. Unity wordt meestal gebruikt voor 2D en 3D games. Toch hebben we de User Interface heel licht kunnen houden, terwijl we wél rijke visuals gebruiken. Dat maakt dat we heel trots zijn op het eindresultaat!

Gerelateerde cases

Grootste jackpot van Nederland

Eurojackpot - Nederlandse Loterij

Android Huawei iOS