Leestijd: 3 minuten

Met veel trots mogen we je vertellen dat Pathé bioscopen in Nederland Apple Pay in samenwerking met Apple mag implementeren. Bioscoopkaartjes kopen via de iOS Pathé app en betalen met Apple Pay? Vanaf nu kan dat. Waarom we bij Egeniq zo naar deze dag hebben uitgekeken? Omdat we als trotse partner van Pathé aan de implementatie van deze nieuwe betaalmethode werkten.

Apple Pay – betalen in winkels, apps en online

Met Apple Pay betaal je veilig en snel in winkels, apps en online. Het is net als betalen met je bankpas, maar dan nóg veiliger. Met je iPhone of Apple Watch reken je aan de kassa makkelijk je aankopen af. Het werkt hetzelfde als contactloos betalen met je bankpas. Zie je het logo voor contactloos betalen staan? Dan kun je er ook met je iPhone of Apple Watch betalen.

Ook in apps is betalen met Apple Pay snel en veilig. Op je iPhone, iPad of Mac aankopen doen via Safari? Ook dan vergroot Apple Pay je betaalgemak enorm. Een account aanmaken en uitgebreide formulieren invullen is niet meer nodig. Met Touch ID op je MacBook Air en MacBook Pro is je betaling na een druk op de knop geregeld.

Veilig én snel betalen

Betalen via Apple Pay gaat via apps en online niet alleen sneller, maar is ook een stuk veiliger dan de huidige betaalmethodes. Voor elke aankoop die je doet, gebruikt Apple Pay een device-specifiek nummer en unieke transactiecode. Daardoor is het niet nodig om je kaartnummer op te slaan op je device of de servers van Apple. Ook je kaartnummers deelt Apple nooit met de verkopende partij. Betaal je met je bankpas? Dan bewaart Apple geen transactiegegevens die persoonlijk te herleiden zijn.

Betaalgemak staat voorop

Bij Apple Pay draait het allemaal om het betaalgemak. Het enige dat je eenmalig hoeft te doen, is je bankpas op te slaan in je Wallet. De plek waar je ook al je instapkaarten en tickets bewaart. Daarna kun je in winkels, apps en online makkelijk, snel én veilig met je Apple device betalen. Momenteel kan dat alleen nog als je klant bent van ING, maar ook andere banken zullen naar verwachting snel volgen. Voor je het weet betaal je alleen nog maar met je mobiele devices en heb je jouw bankpas niet meer nodig.

Egeniq: vaste implementatiepartner van Pathé

Bij Egeniq zijn we al jaren de samenwerkingspartner van Pathé op het gebied van slimme apps voor iOS, Android, Smartwatch en Google Assistent. Voor Pathé Bios ontwikkelden we de Pathé app. Via deze app kijk je welke films er in de Pathé bioscopen draaien en bestel je eenvoudig je tickets. Vanaf nu kun je die tickets dus met Apple Pay betalen. Je tickets worden na aankoop in de Pathé-app opgeslagen. Heel handig, want dan heb je ze altijd bij je als je naar de bioscoop gaat.

Trotse implementatiepartner

Bij Egeniq zijn we ontzettend trots dat we onderdeel mogen uitmaken van de samenwerking tussen Apple en Pathé Bioscopen. We volgen de ontwikkelingen rondom Apple Pay al op de voet en vinden het daarom zo mooi dat Pathé – waarmee we al zoveel jaren samenwerken –Apple Pay in hun app implementeert. Voor gebruikers betekent dit dat ze hun bioscooptickets nog makkelijker, sneller én veiliger kunnen betalen. Het zijn die ontwikkelingen waar we het bij Egeniq allemaal voor doen!

Meer weten of direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden.

Geschreven door Jessica Henneman

CMO / Project Manager

Als er iets geregeld moet worden dan heeft Jessica het al gedaan. Ze ziet geen detail over het hoofd en zorgt dat alle projecten soepeltjes verlopen. Daarnaast is ze Egeniq’s marketingspecialist.

Gepubliceerd op: 11 juni 2019

Nieuwsbrief

App expert worden? Laat je e-mail achter.

nederlandse loterij en egeniq
pathe thuis en egeniq
rpo and egeniq
mvw en egeniq
rtl and egeniq