Leestijd: 4 minuten

Met de laatste release van Apple iOS zijn er ook een paar nieuwe widgets bijgekomen, die jouw leven een stuk makkelijker maken. Ben jij in het bezit van een iPhone 6S of nieuwer? Dan kun je iOS 14.3 downloaden en direct profiteren van al die gave gadgets, waaronder App Clips (ook wel App fragmenten genoemd). Hiermee kun je nóg makkelijker en sneller bestellen, betalen, reserveren en meer…

Met App Clips kan je snel een deel van een app gebruiken, zonder dat je de volledige app hoeft te downloaden. Je kunt het vergelijken met een pop-up of een tiny-app. Je krijgt toegang tot App Clips via:

 • QR-code
 • NFC-tag
 • App Clip-code
 • Snelkoppeling via websites (in Safari)
 • Berichten (het delen van een link)
 • Universal Links of andere apps (Safari)
 • Apple Kaarten

Door bijvoorbeeld een QR-code te scannen met je iPhone, krijg je direct het gedeelte van de app dat je nodig hebt voor jouw specifieke handeling, zoals het plaatsen van een bestelling of het uitvoeren van een betaling.

Groot gebruiksgemak

Doordat je niet meer de volledige app hoeft te downloaden en daarna meerdere stappen moet doorlopen, is het gebruiksgemak van App Clips heel groot. Bovendien maken App Clips gebruik van Sign in with Apple en Apple Pay, waardoor je niet continu jouw (betaal)gegevens opnieuw hoeft in te voeren. Handig!

Dus: als je een leuk jurkje ziet, scan je de QR-code, betaal je met één klik en kun je ‘m waarschijnlijk de volgende dag al dragen. Vervolgens reserveer je een borreluurtje met App Clips bij jouw favoriete bar en kun je daar shinen in je nieuwe jurk! Op de dag dat je hebt afgesproken, heb je natuurlijk haast met het parkeren. Een parkeerautomaat opzoeken en dan nog eens achterin de rij gaan staan om te betalen kost je veel tijd en frustratie…

Gelukkig biedt een App Clip hier de oplossing! Door een QR-code of NFC-tag te scannen, die aanwezig is op de parkeerplaats, kun je met een druk op de knop jouw parkeerplek betalen. Nu heb je alle tijd om rustig naar je afspraak te wandelen in je mooie nieuwe jurk!

App Clips schelen enorm veel tijd, omdat je o.a.

 • geen pinpas hoeft te zoeken.
 • niet in de rij hoeft te gaan staan.
 • geen app hoeft te downloaden.
 • geen gegevens in de app hoeft in te voeren.
 • geen kaartje voor je voorruit hoeft te leggen.
 • niet terug hoeft te lopen om meer parkeertijd te betalen

Kortom: App fragmenten maken jouw leven een stuk eenvoudiger!

Voordelen voor bedrijven

App Clips voorkomen dat een gebruiker moet zoeken in een app, waardoor ze uiteindelijk kunnen afhaken. Na het scannen van bijvoorbeeld een QR-code of NFC tag verschijnt de ‘clip’ uit de desbetreffende app die nodig is voor een bepaalde handeling.

Heeft jouw bedrijf een app? Dan zijn App Clips ook voor jouw onderneming ontzettend interessant! De kans is namelijk groter dat iemand wél een App Clip gebruikt, maar niet de moeite neemt om de volledige app te downloaden (en vaak ook nog een account moet aanmaken). Door dit gebruiksgemak houd je jouw gebruikers tevreden!

Voor organisaties is het wel belangrijk om te weten dat een App Clip niet groter mag zijn dan 10MB. Is deze groter, dan wordt het niet geladen en ben je alsnog de potentiële gebruiker kwijt. Wanneer een App Clip vaker wordt gebruikt, geeft deze ook aanbevelingen aan. Zo wordt het gebruiksgemak nog meer verbeterd.

Heb je een restaurant en bestelt een gast vaak hetzelfde? Dan leert de App Clip dit en geeft hij automatisch suggesties aan. Extra fijn: wanneer de gebruiker besluit de volledige app te downloaden, dan worden zijn of haar gegevens direct geïntegreerd en ook dat scheelt weer tijd en moeite.

De voordelen van App Clips op een rijtje:

 • Super laagdrempelig voor de gebruiker.
 • De gebruiker gaat direct naar de gewenste handeling.
 • De gebruiker heeft minder apps of opslag op de telefoon nodig.
 • Je bindt de gebruiker eerder in de customer journey.

Vooral nu in de coronacrisis, waarbij heel veel online wordt gedaan, zijn App fragmenten een mooie aanvulling op een reguliere iOS-app van een bedrijf.

App Clips zijn de toekomst

App Clips lenen zich goed voor verschillende situaties, denk bijvoorbeeld aan eten bestellen, een reservering plaatsen, parkeerkosten betalen, een deelvervoermiddel huren of online shoppen. Wil jij als consument tijd en energie besparen? Of wil je als bedrijf dat jouw klanten sneller hun doel bereiken middels jouw app? App Clips zijn de toekomst! Vraag direct een offerte aan.

Geschreven door Jessica Henneman

Marketing / Account Manager

Als er iets geregeld moet worden dan heeft Jessica het al gedaan. Ze ziet geen detail over het hoofd en zorgt dat alles soepeltjes verlopen. Daarnaast is ze Egeniq’s marketingspecialist.

Gepubliceerd op: 13 april 2021

Nieuwsbrief

App expert worden? Laat je e-mail achter.

nederlandse loterij en egeniq
pathe thuis en egeniq
rpo and egeniq
mvw en egeniq
rtl and egeniq