Een app bouwer is iemand of liever gezegd een bedrijf dat apps bedenkt, maakt, test en ook onderhoudt. Een app is een stukje software dat gebruikt wordt op een smartphone of tablet of één van de andere nieuwe devices zoals een smartwatch. In 2009 is de eerste app gemaakt. Tegenwoordig is er bijna voor alles wel een app. Apps die veel worden gebruikt zijn bijvoorbeeld:

  • Facebook
  • Facebook Messenger
  • WhatsApp
  • Instagram
  • Snapchat
  • Skype
  • TikTok

Maar er zijn ook apps waarmee je kunt bankieren, navigeren, reisinformatie kunt inzien, nieuws kunt kijken of kunt gamen. Eind 2020 waren er meer dan 6 miljoen apps beschikbaar op de belangrijkste app-platforms, Android en iOS. Je kunt apps laten bouwen met een bepaald besturingssysteem, bijvoorbeeld alleen voor iOS of alleen voor Android. Steeds vaker zie je dat apps worden gemaakt voor beide platforms, zodat ze te gebruiken zijn door alle devices.

Met wie ga je aan de slag?

Een overzicht van ons werk

Welke werkzaamheden voert een app bouwer uit?

In eerste instantie worden er gesprekken gevoerd met de opdrachtgever over de verwachting van en de wensen voor de te bouwen app. Dit overleg gaat net zolang door tot de app bouwer weet wat de opdrachtgever wil bereiken met zijn nieuwe app, welke boodschap er moet worden overgebracht en hoe hij of zij dit wil overbrengen. Daarnaast wil de app bouwer weten of de app moet worden gemaakt voor één speciaal device of voor verschillende devices (apparaten), want alleen zo wordt duidelijk met welk platform de app gemaakt moet worden, iOS of Android of beiden. Als dit iOS is, dan kan ook direct worden meegenomen dat Apple geen verborgen mogelijkheden wil in een app, maar duidelijke gebruikers menu’s. Wanneer deze punten duidelijk zijn, wordt gezocht naar de beste technische oplossing. Het gespecialiseerde team van Egeniq heeft al jaren ervaring en door veel technische kennis weten zij vanaf de beginfase wat wel of niet haalbaar is.

Bij het bouwen van een app wordt nauw samengewerkt met een app designer

Eerst wordt er een plan van aanpak gemaakt waarbij een planning hoort, omdat er veel overleg is tussen de opdrachtgever en de app bouwer. Want alleen door constant in overleg te blijven kan de nieuwe app worden zoals de opdrachtgever dat graag wil. Vanaf het begin van het bouwen van een nieuwe app, wordt ook nauw samengewerkt met de app designer. Dat is belangrijk, want een goede app valt of staat voor het grootste deel door zijn design. Je kunt een prima app bouwen, als het design niet aanslaat bij de doelgroep, zal de app niet of nauwelijks worden gebruikt. Tijdens het overleg worden vragen beantwoordt en als het moet, worden er veranderingen doorgevoerd. Zodra een goed ontwerp is samengesteld waarbij alle facetten op elkaar zijn afgestemd én het ontwerp is goedgekeurd, wordt gestart met de app ontwikkeling.

Wat hoort bij het ontwikkelen van een app?

Wanneer de app in ontwikkeling gaat, wordt begonnen met codes bedenken, API’s aanspreken en het inkoppelen van bibliotheken. De app moet zo worden gemaakt dat deze werkt op het device of devices die jij hebt aangegeven. Steeds vaker worden apps gemaakt die kunnen worden bediend met stemherkenning. De tijd die nodig is om een app te ontwikkelen, hangt dan ook sterk af van de functionaliteiten en complexiteit van de app. Door het vele overleg dat het team van Egeniq vanaf het begin van het proces voert, zijn complexe en minder complexe punten al duidelijk. Door vooruit te denken gaat het ontwikkelproces sneller dan je denkt. Bij het ontwikkelproces zit de meeste tijd in het testen van de app. De app moet namelijk op alle punten even sterk zijn en mag absoluut niet haperen of vastlopen. Wanneer alles het goed doet, wordt de app uitgebracht.

De app werkt! Wat nu?

Als de app werkt, dan is het niet de bedoeling om niets meer te doen. Om bij te blijven moet de app constant worden aangepast aan de veranderingen die plaatsvinden. Daarom moet je een app steeds verder door ontwikkelen. Bij Egeniq wordt met je meegedacht en worden nieuwe mogelijkheden onderzocht. Je hoeft het verder ontwikkelen of het onderhoud van jouw app niet bij Egeniq onder te brengen, je mag dit ook zelf doen of bij een ander onderbrengen. Als het maar gedaan wordt, want het is wel de bedoeling dat jouw app zich blijft onderscheiden van alle andere apps en een succes blijft!

Wil jij ook een succesvolle app voor jouw bedrijf?

Het laten maken van een app wordt niet alleen gedaan door grote bedrijven. Mkb-bedrijven willen steeds vaker, naast een goed bezochte website, ook een succesvolle app hebben. Het voordeel van een app is dat het bedrijf altijd en overal bereikbaar is voor (potentiële) klanten. Wanneer jij voor jouw bedrijf ook een app wilt laten ontwikkelen, kom dan eens praten of neem geheel vrijblijvend contact op met Egeniq. Egeniq ontwikkelt en bouwt eersteklas apps, die slim, vernieuwend en vooruitstrevend zijn. Zij weten als geen ander wat een goede app nodig heeft en hebben hiervoor een deskundig team in huis die de beste oplossingen kunnen bedenken voor een app op maat. Niet voor niets wordt gezegd dat een app gemaakt door de app ontwikkelaars van Egeniq bekend staat om de uitstekende uitvoering en veiligheid.

Wil jij weten wat het kost om een app te laten bouwen? Heb je al een idee van de app die je wilt hebben of wil je graag dat een professional meekijkt en samen een mooi planopzet? Vraag dan Egeniq voor een offerte via onze handige tool.

Contact

Benieuwd wat onze professionele app ontwikkelaars voor jouw onderneming kunnen betekenen? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. We gaan graag met je om tafel!