Het laten bouwen van een video player app kent veel voorbereidingswerk. Denk goed na voor je een offerte aanvraagt.

Met welke bedragen krijg ik te maken?

Het laten bouwen van een video player app kent veel voorbereidingswerk. Bij het bepalen van een budget denk je onder andere na over operationele kosten en hoe je de app terugverdient. Door een offerte op te vragen ontdek je wat het laten maken van een app exact kost. 95% van de mediaspelers in Nederland zijn gemaakt door Egeniq. Onder andere: KIJK en Pathé Thuis. Wij bouwen high end apps voor MKB+, grotere organisaties en multinationals. Hoe complexer, hoe beter. Daag ons uit!

Met wie ga je aan de slag?

Een overzicht van ons werk

Wat kost het om een video player app te ontwikkelen?

Bij het laten bouwen van een app is het belangrijk om naar het kostenplaatje te kijken. Wij zijn al lang actief met het bouwen van video players en daardoor in staat om snel een realistisch beeld te schetsen. De belangrijkste factoren bij een video player app:

  • Op welke manier sla je video’s op in een database?
  • Via welke kanalen roep je video’s op?
  • Welke programmeertaal gebruik je om het systeem werkend te krijgen?
  • Zijn er naast de video player nog andere functionaliteiten die de app nodig heeft?
  • Welke werkzaamheden zijn er met betrekking tot het design van de app?
  • Op hoeveel video’s en gebruikers reken je en hoe schaalt dit in de toekomst?
  • Laat je een app bouwen voor Android, iOS of allebei?

Al dit soort vragen zijn belangrijk om vooraf te stellen. Dit geeft een helder beeld bij het opstellen van een offerte en maakt het mogelijk om een voorstel te ontvangen dat aan jouw verwachtingen voldoet. Zo ontstaat er een prijsindicatie en is het mogelijk om offertes met elkaar te vergelijken of de opdrachtomschrijving van het project verder uit te werken als de uitwerking niet toereikend blijkt. Zonder het maakproces en ideeën vanuit de opdrachtgever, designer of developer in de weg te zitten. En altijd met de behoefte van eindgebruikers in het achterhoofd.

Operationele kosten, onderhoud en updates voor een video player

Bij een video player is het belangrijk om rekening te houden met operationele kosten en updates. Vooraf aan het maakproces is het belangrijk om hierover na te denken. Dit heeft namelijk invloed op de briefing. Vraag een offerte aan voor meer informatie

Daarnaast is er onderhoud en zijn er updates om rekening mee te houden. Op basis van gebruikersfeedback is een video player te verbeteren.

Ook houd je rekening met het budget en de gebruikers. Dit betekent dat je sommige functionaliteiten nog niet bouwt voor een eerste versie. En je dit inplant voor latere updates als er genoeg inkomsten of gebruikers zijn. Zo ontstaat er een doorlopend maakproces, waarbij je jouw video player app steeds beter maakt.