Wil je een offerte laten maken en met verschillende partijen vergelijken? Egeniq weet precies wat er belangrijk is bij het creëren van een VOD.

Met welke bedragen krijg ik te maken?

Een video on demand (VOD) of video op afroep is een netwerkdienst waarbij de gebruiker een video bekijkt op het moment dat hij of zij dit wilt. Een VOD-systeem is meestal onderdeel van interactieve televisie. De uitzending vindt plaats via streaming of men downloadt bestanden na een aanvraag.

Vaak is er een tijdslimiet van 24, 48 of 72 uur waarin je video’s mag bekijken. Waardoor een video tussentijds te pauzeren is. En je later weer verder kijkt. Als deze periode verstrijkt, is het niet meer mogelijk om te kijken. De meeste diensten vragen een vergoeding per video of een maandelijks lidmaatschap om onbeperkt video’s mee te bekijken. Sommige diensten zijn kosteloos.

95% van de mediaspelers in Nederland zijn gemaakt door Egeniq. Onder andere: KIJK en Pathé Thuis.

Met wie ga je aan de slag?

Een overzicht van ons werk

Video on demand platform laten bouwen

Makers bieden hun content steeds vaker via VOD-platformen aan. Wil jij ook content aanbieden door middel van VOD? Dan heb je daar software voor nodig. Een app voor Android, iOS of andere besturingssystemen. Software die exact aan de gewenste functionaliteiten voldoet. Voor je de ontwikkeling aan iemand overdraagt is het belangrijk om een aantal vragen te stellen. Denk aan:

  • Om hoeveel content gaat het en in welke frequentie komt er nieuwe content bij?
  • Op hoeveel gebruikers reken je in de komende jaren?
  • Welk verdienmodel ga je bij dit VOD-platform hanteren?
  • Zijn er functionaliteiten van andere VOD-platformen die je ook voor jullie eigen systeem wenst?
  • Welke functionaliteiten wil je ontwikkelen bij een eerste versie en wat is er voor de toekomst gepland?

Al dit soort vragen stel je bij de ontwikkeling van een VOD-platform.

Offerte laten maken voor video on demand platform

Wil je een offerte laten maken en vergelijken met verschillende partijen? Egeniq weet precies wat er belangrijk is bij het creëren van zo’n offerte. Dit maakt direct duidelijk op welke prijs je voor het bouwen van een VOD-systeem mag rekenen. Naast de eerste versie is het mogelijk om na te gaan met welke operationele kosten je te maken krijgt en eventuele updates in de toekomst die een investering eisen. Dit geeft een realistisch kostenplaatje.