Overweeg je een streamingdienst te laten maken? Denk na over de voor- en nadelen van een streamingdienst. En vraag een offerte aan.

Met welke bedragen krijg ik te maken?

Streaming maakt het mogelijk om zonder downloaden: video’s, muziek of andere media tot je te nemen. Populaire streamingdiensten in Nederland zijn: Spotify, Netflix en Videoland. Via diensten zoals de NOS of NPO is het mogelijk om live te streamen. Zelfs het spelen van games is via een streamingdienst mogelijk. Streamen doe je via de computer, smartphone of een andere apparaat. Zolang er verbinding met het internet is. Bij de meeste diensten is de beeldkwaliteit afgestemd of download je content voor een later moment waarop je offline bent. Zo blijft het mogelijk om content te zien en beluisteren. Ook wanneer de kwaliteit slechter is of zonder internetverbinding.

95% van de mediaspelers in Nederland zijn gemaakt door Egeniq. Onder andere: KIJK en Pathé Thuis.

Met wie ga je aan de slag?

Een overzicht van ons werk

Voor- en nadelen van streamingdienst voor gebruikers

Overweeg je een streamingdienst te laten maken? Denk na over de voor- en nadelen van een streamingdienst. Dit helpt je op voorhand na te denken over de functionaliteiten en noodzaak van deze software.

Voordelen van streamingdienst:

  • Via allerlei apparaten is het mogelijk om content beschikbaar te maken vanuit één systeem.
  • Het principe van streamingdiensten is wereldwijd bekend. Anno 2020 hebben gebruikers daardoor minder begeleiding nodig en is er een lagere drempel om dit soort dienstverlening te gebruiken.
  • Streamingdiensten zijn beschikbaar via de browser. Waardoor het niet nodig is om een app of computerprogramma te installeren.
  • Een streamingdienst leent zich voor maandelijkse abonnementen. Hiermee creëer je een voorspelbare inkomstenstroom.

Nadelen van streamingdienst:

  • Iemand heeft een internetverbinding nodig om streamingdiensten te gebruiken. Door middel van downloaden is het mogelijk om vooraf content op te slaan en is er ook toegang als je offline bent.

Offerte aanvragen voor laten maken streamingdienst bij Egeniq

Is het helder via welke apparaten en besturingssystemen een streamingdienst gebruikt wordt? En welke functionaliteiten er bij een eerste versie horen? Dan kan er een gespecialiseerd team met jouw streamingdienst aan de slag. Een team van developers, designers en andere specialisten om een gedegen eerste versie mee neer te zetten. Een fundament om de komende jaren op door te bouwen. Door periodiek updates te blijven doen, is een streamingdienst namelijk steeds verder te verbeteren.

Vraag een offerte aan bij Egeniq en ontdek wat het kost om een streamingdienst te bouwen. We bouwen high-end apps voor MKB+, grotere organisaties en multinationals. Hoe complexer, hoe beter. Daag ons uit! Benieuwd wat we hebben gerealiseerd? Bekijk onze klantcases.