Een app ontwikkelen kost geld. Deze appontwikkelaar kosten zijn afhankelijk van de app die je wilt laten bouwen en door wie je die app wilt laten bouwen. Wanneer je een bureau zoals Egeniq, met gespecialiseerde ontwerpers, ontwikkelaars en projectmanagers, inschakelt zijn de personeelskosten misschien wat hoger. Daar staat echter tegenover dat deze ervaren softwarearchitecten precies weten wat ze moeten doen, waardoor ze minder tijd nodig hebben. Wanneer je een app wilt laten ontwikkelen is het goed dat je weet over welk budget je moet beschikken. App ontwikkelaar kosten liggen over het algemeen tussen de € 5.000,- en € 250.000, -. App ontwikkelaar kosten zijn afhankelijk van meerdere zaken zoals;

  • Systemen waarmee gewerkt wordt
  • Aantal pagina’s binnen een app
  • Vereisten voor het ontwerp
  • Complexiteit

Met wie ga je aan de slag?

Een overzicht van ons werk

Wat is het doel van jouw app?

Wanneer je een app wilt laten maken moet je eerst goed voor ogen hebben wat je ermee wilt bereiken. Welke boodschap wil je overbrengen en hoe wil je dat doen? Wanneer je weet wat je wilt overbrengen komt de vraag; hoe ga je dat overbrengen? Dan moet worden vastgesteld voor welk systeem je de app wilt laten maken. Wil je een app voor Android, iOS of beide? Wanneer je een Android App maakt, kan deze worden gedownload via Google play. iOS-apps zijn te downloaden via Apple. Door samen met de app ontwikkelaar te kijken naar de eisen die jij stelt en je wensen daarin mee te nemen kan de beste technische oplossing voor jouw app worden bedacht. Je kunt alleen het beste uit je app halen door continu overleg tussen jou, de ontwikkelaar en de gebruikers. Dus samenwerking is een eerste vereiste.

Ben je op zoek naar een bedrijf waar je goed mee kunt samenwerken en de best mogelijk app kunt ontwikkelen? Vraag dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan met Egeniq via onderstaand contactformulier.

Systemen waarmee gewerkt wordt

Zoals hierboven al is aangegeven moet er eerst bekeken worden of de app gemaakt moet worden voor iOS of Android. Apps voor Windows worden alleen nog gemaakt door Apple en Google. Daarom wordt er alleen nog software ontwikkelt voor twee platformen iOS en Android of voor beide tegelijk. Er wordt bekeken welke integraties er moeten worden gemaakt. Daarmee wordt bedoeld het koppelen van bepaalde applicaties zodat data beschikbaar is voor meerdere gebruiksdoelen. Ook wordt bekeken of er een betaalsysteem moet worden gebruikt en zo ja, welke. Er wordt bekeken welke API’s gebruikt kunnen worden. Een API (Application Programming Interface) is een software-interface ofwel koppeling, waardoor het mogelijk is dat twee of meer applicaties met elkaar kunnen communiceren. De vraag is ook of er specifieke features gebouwd moeten worden (mogelijkheid of eigenschap van een softwareprogramma).

Design en pagina’s binnen een app

Vanaf het eerste contact is het van belang om samen te werken met een designer. Een app is voor het grootste deel afhankelijk van het uiterlijk. Wanneer het uiterlijk van een app iemand niet aanstaat, kan die app nog zo goed werken, maar dan zal er toch maar minimaal gebruik van worden gemaakt. Wanneer je weet hoeveel pagina’s een app nodig heeft, kan er ook bepaald worden hoeveel uur het gaat kosten om die pagina’s te bouwen. De aanwezigheid van jarenlange technische kennis maakt het mogelijk om in de beginfase al precies aan te geven wat bij deze app haalbaar is.

Een team zoals bij Egeniq, dat is samengesteld uit personen met veel verschillende specialisaties en wordt begeleid door een projectmanager met jarenlange ervaring is op elkaar ingespeeld en heeft minder tijd nodig om de app te bouwen. Vraag nu vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan voor het bouwen van een app.

Hogere app ontwikkelaar als app complexer is

De complexiteit van een app bepaald voor een groot deel de kosten. De complexiteit van een app loopt uiteen van simpel (meestal een gewoon spelletje) tot buitengewoon moeilijk. Vooral realtime oplossingen vergen wat aandacht. Omdat Egeniq al jaren apps bouwt hebben ze al veel functionaliteiten van apps gebouwd en daar kunnen ze, soms met een kleine aanpassing, elke keer opnieuw weer gebruik van maken. Wanneer ook de complexiteit compleet in beeld is, kan Egeniq een offerte voor je maken zodat je weet aan welke kosten je moet denken. Wanneer je gebruikmaakt van deze offerte, dan is samenwerking tussen het team, jou en de gebruikers de komende tijd intensief. Zo kan het team het onderwerp aanpassen net zo lang tot jij dat goedkeurt. Dan pas start de ontwikkeling van je app.

App ontwikkelaar kosten op een rijtje

Je laat een app maar één keer maken, daarna moet de app onderhouden én eventueel uitgebreid worden. App ontwikkelaar kosten voor de eerste versie liggen zoals gezegd tussen de € 5.000,- en € 250.000, -. Het uurtarief van een App ontwikkelaar is tussen de € 75,- en € 125, – per uur, waarbij de meest ervaren ontwikkelaar het hoogste uurtarief ontvangt. Een app designer heeft een uurloon tussen de € 65,- en € 115, – per uur en ook hierbij heeft de meest ervaren designer het hoogste uurloon. Daarbij komen nog de kosten van projectmanagement. Uit onderzoek is gebleken dat een projectmanager voor sneller én beter resultaat zorgt. Zonder project manager duurt het langer voordat de app af is. Hou er rekening mee dat onderhoud, hosting en optimalisatie op jaarbasis tot wel 30% van de eigenlijke ontwikkelingskosten kunnen zijn.

Contact

Bij Egeniq zitten we aan de bovenkant van de markt. Dit heeft te maken met het uurtarief dat onze high-end developers hanteren en de tijd die er gestoken wordt in updates. Alleen op deze manier lukt het om kwaliteitsstandaarden te hanteren. Wij bouwen high end apps voor MKB+, grotere organisaties en multi-nationals. Hoe complexer, hoe beter. Egeniq werkt met opdrachtgevers als Pathé, RTL Nederland, Arsenal FC, Schiphol, NPO, Nederlandse Loterij en BNR nieuwsradio.