Het valt niet mee om een app developer te vinden, laat staan een compleet team. Dit heeft te maken met schaarste op het gebied van iOS en Android app developers. In Rotterdam kun je de bureaus die serieus iets met app development doen op één hand tellen, nog zeldzamer is een compleet team dat zich heeft toegelegd op het bouwen van apps. Egeniq voelt zich thuis in Rotterdam en werkt met plezier aan projecten van grote partijen als Pathé, RTL Nederland, Arsenal FC, Schiphol, NPO, Nederlandse Loterij en BNR nieuwsradio.

App development voor Android en iOS

Als je developers in het Rotterdamse spreekt, merk je al snel dat app development zich concentreert tot Android en iOS. Dit zijn de belangrijkste platformen om een app op te lanceren. Bij Egeniq vind je zowel iOS als Android developers en zijn er een aantal slimmeriken die het beide beheersen.

Met wie ga je aan de slag?

Een overzicht van ons werk

Werkwijze van app ontwikkelaars bij Egeniq Rotterdam

Iedereen bij Egeniq werkt op dezelfde manier, zowel in Rotterdam als op andere locaties. Deze gemeenschappelijke basis zit diep in onze organisatie verweven. Ons werkproces kun je het best omschrijven met de volgende stappen:

Stap 1 – Begrijpen

Door in het begin van het proces in contact te blijven, lukt het ons om beter te begrijpen wat je nodig hebt. In deze beginfase verbinden we designers, developers, stakeholders en gebruikers. Ook maken we een beslissing over de besturingssystemen waarop jouw app te gebruiken is.

Stap 2 – Ontwikkelen

Tijdens het ontwikkelproces staan wij voor verschillende uitdagingen. Denk aan het koppelen van verschillende API’s of het creëren van een gedegen ‘shared architecture’, waardoor het geschikt maken voor Android en iOS een minder tijdrovend proces is. Wij vinden het belangrijk om tijdens de ontwikkeling zo duidelijk mogelijk te zijn over wat wij aan het doen zijn. Dit door af te spreken in Rotterdam of op een andere locatie en demonstraties te geven. Ook kunnen we bellen, mailen of berichtjes met elkaar uitwisselen. Net wat het prettigst werkt!

Stap 3 – Onderhouden en doorontwikkelen

Updates zijn gebruikelijk als je een app beheert via de app store of Google Play. Zo blijft jouw app gebruiksvriendelijk en kun je nieuwe functionaliteiten toevoegen als voice of gezichtsherkenning. Door optimalisaties door te voeren, kunnen we het aantal gebruikers laten groeien, een hogere rating nastreven of de gebruiksduur van jouw app maximaliseren. Doe je dit liever met andere developers? Dat is geen enkel probleem. Onze werkwijze, maakt het gemakkelijk om werkprocessen over te dragen of een developer aan te laten haken.

App development op z’n Rotterdams

Wij vinden het belangrijk om slim te werken, zodat er geen tijd verspild wordt. Zo kan er voor Android en iOS een ‘shared architecture’ gebruikt worden, dit voorkomt dubbel werk. Daarnaast blijft iedereen die meewerkt aan jouw app bij het proces betrokken, waardoor de gebruiker en jij als opdrachtgever blij worden. Dat vinden wij belangrijk. Interesse? Vraag een offerte aan.

App developers in Rotterdam voor Android en iOS

Dankzij jarenlange ervaring en opgebouwde kennis, behoren wij tot de beste developers van Rotterdam en de rest van Nederland. Dit zien wij terug in de opdrachtgevers waarmee wij werken en de mate waarin klanten ons werk waarderen. Direct ontdekken of het bouwen van een app bij jullie use case past?