Voor we je uitleggen wat de kosten zijn voor het bouwen van een app, leggen we eerst uit wat een app is. Een app is een klein stukje software voor een smartphone, tablet of wearable (draagbare elektronica voor op je lichaam zoals een horloge of armband). Om een app te kunnen gebruiken, moet je een apparaat met een besturingssysteem hebben.
Er worden apps gemaakt voor het iOS systeem, te downloaden via Apple smartphones en voor het Android systeem te downloaden via Android smartphones. Zo kun je de apps gebruiken (of spelen) op mobiele apparaten, je smartphone, je tablet, je Fitbit of je Apple watch. Egeniq is een app bouwer en maakt speciale apps voor iedereen die een app wil laten maken. Een app wordt gemaakt voor bepaalde doelgroepen, bijvoorbeeld je klanten of je personeel.

Met wie ga je aan de slag?

Een overzicht van ons werk

Wat kost het bouwen van een app?

Wanneer je erover nadenkt om een app te laten bouwen, dan kun je dit het beste laten doen door een ervaren app bouwer zoals Egeniq. Wanneer je bij ons een adviesgesprek aanvraagt, bekijken we eerst welke app je wilt laten bouwen en of het gebruik van die app bij jouw onderneming past. De kosten voor het laten bouwen van een app zijn belangrijk om te weten. Maar belangrijker is of de app behalve kosten ook iets gaat opbrengen. Wanneer de baten niet opwegen tegen de kosten zal niemand er wijzer van worden. Egeniq staat dan ook direct klaar om je te helpen bij het bepalen én behalen van je doelen. Een app bouwen kost meestal tussen de € 5.000,- en € 250.000, -. Het verschil in prijs ligt vooral aan:

  • Het gebruiksgemak en de werkzaamheid van de app
  • Manier van communiceren met bouwers en gebruikers
  • De planning
  • De onderhoudsprijzen

App bouwen kosten offerte opvragen

Het bouwen van een app is een investering en daarom is het verstandig om eerst een adviesgesprek aan te vragen bij Egeniq waarna je een passende offerte ontvangt. Zoals eerder al gezegd, liggen app bouwen kosten tussen de € 5.000,- en € 250.000, -. Hoe complexer een app wordt, hoe hoger de kosten zullen zijn. De hoogste app bouwen kosten worden gemaakt tijdens de ontwikkeling. Maar ook aan het maken van updates zijn kosten verbonden. Een app kost je dus ook nadat deze in gebruik is genomen nog steeds geld! De kosten voor een Android of iOS-ontwikkelaar ligt tussen de € 75,- en € 125, – per uur. Hoe meer ervaring hoe hoger de kostprijs, maar ervaren ontwikkelaars bouwen sneller. Het hoeft dus niet zo te zijn dat een app bouwer die per uur meer vraagt uiteindelijk duurder is.

Wil jij weten wat het kost om een app te laten bouwen? Heb je al een idee van de app die je wilt hebben of wil je graag dat een professional meekijkt en samen een mooi planopzet? Vraag dan Egeniq voor een offerte via onze handige tool.

Meer app bouwen kosten

De app moet echter eerst worden ontworpen en ook hier zijn kosten aan verbonden. Het uurloon van een ontwerper ligt tussen de € 65,- en € 115, -. Hierbij geldt hetzelfde als bij het ontwikkelen; hoe meer ervaring, hoe sneller het ontwerp klaar zal zijn. Waarbij wel moet worden aangegeven dat complexere apps meer tijd kosten. Bij het bouwen van een app is een heel team betrokken. Daarom wordt er bij Egeniq ook gewerkt met ervaren projectmanagers. Projectmanagement kost geld, maar projectmanagers zijn nodig voor een succesvol team. Een ervaren projectmanager begeleidt het team, weet hoe de planning loopt en daardoor zullen de werkzaamheden soepeler verlopen en zal het resultaat sneller zichtbaar zijn.

Kosten voor onderhoud, optimalisering en hosting

Wanneer de app klaar is dan is hosting nodig, net zoals het nodig is om de app te onderhouden en verbeteren. De bedragen die hiervoor moeten worden betaald liggen tussen de 10% en 30% van de ontwikkelingskosten. Natuurlijk is dit bedrag afhankelijk van jouw app soort, wat je nog wilt verbeteren en hoeveel je nog wilt investeren in je app.

Wat is belangrijk bij de ontwikkeling van een app?

Het allerbelangrijkste van een app is de werking én het gebruiksgemak. Als een app niet of slecht werkt, heb je er niets aan. Een ervaren ontwikkelaar helpt met het ontwikkelen van kwaliteit en geeft advies. Er zal tijdens de ontwikkeling vaak en veel gecommuniceerd moeten worden met opdrachtgevers, bouwers én gebruikers. Hoe beter de communicatie, hoe sneller het proces zal gaan. Zoals gezegd wordt elk team dat een app ontwikkelt en bouwt geleid door een projectmanager. Deze weet exact hoe een app bouwen moet worden ingeplant. Zo loopt de bouw geen vertraging op. Een app bouwen en de bijbehorende kosten zijn dus afhankelijk van de grootte en de complexiteit van een app, de communicatie tussen opdrachtgevers, bouwers en gebruikers en de ervaring die het team heeft die eraan werkt.

App bouwen kosten moeten rendabel zijn

Wanneer je een app laat bouwen moeten de kosten hiervan wel rendabel zijn. Daarom is het belangrijk dat je vooraf enkele zaken eerst goed bespreekt met de specialisten die je app gaan bouwen. Wij kijken of de kosten rendabel blijven en de app geschikt gemaakt kan worden voor het doel dat je voor ogen hebt. Alleen wanneer je iemand hebt die je helpt je doelen te bepalen én te halen zal jouw app een succes worden. Voor app bouwen kosten kun je het beste eerst een offerte aanvragen zo weet je tenminste waar je financieel aan toe bent. Wij bouwen high end apps voor MKB+, grotere organisaties en multi-nationals. Hoe complexer, hoe beter. Daag ons uit!

Voordat wij een offerte kunnen uitbrengen voor de te bouwen app, plannen wij eerst een vrijblijvend gesprek zodat we precies weten wat jouw wensen zijn. Wil jij een vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen en vervolgens een prijsopgave ontvangen van de te bouwen app? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Contact

Bij Egeniq zitten we aan de bovenkant van de markt. Dit heeft te maken met het uurtarief dat onze high-end developers hanteren en de tijd die er gestoken wordt in updates. Alleen op deze manier lukt het om kwaliteitsstandaarden te hanteren. Egeniq werkt met opdrachtgevers als Pathé, RTL Nederland, Arsenal FC, Schiphol, NPO, Nederlandse Loterij en BNR nieuwsradio.