Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om een Android app te laten ontwikkelen zodat ze hun klanten een meerwaarde kunnen bieden. Het laten ontwikkelen van een Android app kan in het begin best een investering zijn, maar het betaald zich in 99 van de 100 gevallen terug. Zeker als een app het mogelijk maakt om jouw product of dienst beter te gebruiken of (en dat wordt ook steeds vaker gedaan) om ervoor te laten betalen.

Heb je ideeën voor een Android app en wil je een Android ontwikkelaar inschakelen, dan ben je bij Egeniq aan het juiste adres. Ook als je benieuwd bent welke gave mogelijkheden er zijn voor jouw bedrijf op het gebied van Android apps, ben je bij Egeniq aan het juiste adres. Natuurlijk ben je bij Egeniq ook aan het juiste adres als je twijfelt tussen het laten ontwikkelen van een Android of iOS-app of als je ze beide wilt laten maken!

Wil je meer weten over het ontwikkelen van een app of over app ontwikkelaar neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan je graag te woord!

Met wie ga je aan de slag?

Een overzicht van ons werk

Wat doet een Android ontwikkelaar?

Een Android ontwikkelaar is iemand die apps ontwerpt, ontwikkelt en/of implementeert. Een app ontwikkelaar kan apps en games ontwikkelen, maar ontwikkelt ook navigatie, reisinformatie, nieuws en bijvoorbeeld internetbankieren. Bedrijven willen steeds vaker hele processen digitaliseren en deze toegankelijk maken voor het grote publiek via een onlineapplicatie. Een Android ontwikkelaar kan in de meeste gevallen alleen apps ontwikkelen voorzien van Android besturing. Er zijn dus ook app ontwikkelaars voor iOS. Een app ontwikkelaar kiest al vroeg in zijn carrière voor iOS of voor Android. Het is de bedoeling dat Apps die worden ontwikkeld door een app ontwikkelaar het gebruiksgemak van mobiele apparaten gaat vergroten. Als Android ontwikkelaar heb je een leuke en uitdagende functie. Je moet de nodige programmeer ervaring hebben en van minstens één programmeertaal alle ins en outs weten. Programmeertalen ofwel native development languages zijn bijvoorbeeld Java voor Android en Objective-C voor iOS. Cross platform development languages zijn bijvoorbeeld Flutter en React Native.

Android app voor smartphone en/of tablet

Wanneer ervoor is gekozen om een Android app te gaan maken, dan moet er worden bepaald voor welk apparaat de app moet worden ontwikkeld. Een Android app die is ontwikkeld voor een smartphone werkt niet zomaar op een Android tablet. Een keuze is belangrijk omdat elk apparaat andere weergaven (views) vereist en ook voor de vindbaarheid in de Google Play Store is die keuze belangrijk. Wanneer de app ontwikkeld moet worden voor alle denkbare platformen en devices gaat er meer tijd in de ontwikkeling zitten. Ook moet worden bekeken wat het doel is van de app die je wilt ontwikkelen. Wat wil je ermee bereiken en wie is de doelgroep? De app ontwikkelaar bespreekt de wensen met de klant en geeft de klant advies.

Als alles duidelijk is, maakt de Android app ontwikkelaar een eerste ontwerp en gaat hiermee naar de klant. Wanneer de klant tevreden is, gaat de app ontwikkelaar samen met collega’s aan de slag om het ontwerp te bouwen. Die collega’s zijn niet alleen app ontwikkelaars, maar ook communicatieadviseurs en programmeurs. Door de app te testen worden de fouten eruit gehaald. Als alles werkt zoals het hoort, wordt de app in werking gesteld. Een Android ontwikkelaar houdt zich niet alleen bezig met het ontwikkelen en maken van een app. Een Android ontwikkelaar houdt zich ook bezig met het onderhouden van die app. Zo houdt de Android ontwikkelaar in de gaten of de app goed genoeg werkt en blijft werken. Zo niet, dan zal er een aanpassing komen. Ook zorgt de Android ontwikkelaar voor updates!

Jarenlange ervaring als app ontwikkelaar

Bij Egeniq hebben ze inmiddels jarenlange ervaring als app ontwikkelaar en werken ze in drie stappen naar het beste resultaat. Als eerste willen ze weten wat je wilt bereiken met jouw app en met welk device. Dan wordt samen met jou gekeken naar je wensen en eisen. Door constant overleg wordt tot de beste technische oplossing gekomen. Er wordt nauw samengewerkt met een designer, want uitstraling is belangrijk. Met de kennis die bij Egeniq beschikbaar is, wordt een goed uitgebalanceerd ontwerp gemaakt. Als het ontwerp er is, worden er codes gemaakt, API’s aangesproken en bibliotheken gekoppeld. Daarna is het tijd om te testen net zolang tot de app werkt zoals bedoeld is. De derde stap is onderhoud én doorontwikkeling. De wereld is constant in ontwikkeling, daarom kan een app niet zonder doorontwikkeling. Een app moet worden aangepast en verbeterd zodat jouw app altijd net iets beter is dan die van je concurrentie.

Alleen een app voor Android ontwikkelen?

Natuurlijk kun je alleen een app voor Android ontwikkelen, maar ons advies zou zijn dat, als er voldoende budget beschikbaar is, toch ook een app te laten ontwikkelen voor Apple-apparaten. Door het laten ontwikkelen van een zogeheten ‘universele app’ kan een grotere doelgroep de app gebruiken.

Contact

Benieuwd wat onze professionele app ontwikkelaars voor jouw onderneming kunnen betekenen? Vraag een offerte aan of neem dan via onderstaand formulier contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. We gaan graag met je om tafel!