Als je erover denkt om een Android app te laten maken stel jezelf dan eerst de vraag; waarom zou ik een app laten maken? Het eenvoudigste antwoord hierop is; omdat een mobiele app bedrijven (zoals dat van jou) de mogelijkheid biedt tot serieuze groei! Dat is ook de reden dat niet alleen grote bedrijven apps maken, maar dat kleine bedrijven ook steeds vaker apps (laten) maken. Loont het om met jouw bedrijf een app te laten maken? Daar kom je alleen achter als je met experts, zoals die van Egeniq, gaat praten. Zij kunnen je uitleggen wat een app voor je bedrijf kan betekenen.

Een goede reden om een eigen app te laten maken is het feit dat bijna iedereen wel een smartphone of tablet heeft en wanneer een klant jouw app eenmaal heeft geïnstalleerd, die deze telkens kan bezoeken zonder dat jij daarvoor reclame hoeft te maken. Heb je voor je klanten een nuttige of interessante app ontwikkelt, dan komen ze bijna dagelijks wel even op jouw app. Hierdoor wordt de kans kleiner dat ze alsnog naar jouw concurrent overstappen. Een gemiddelde smartphone gebruiker zal niet alleen je app downloaden, maar maakt ook vaker per maand gebruik van die app. Met een eigen app kun je meer potentiële klanten bereiken en dat levert je dus meer op aan bezoekers en (potentiële) kopers.

Wil je meer weten over een Android app laten maken, neem dan contact op met Egeniq. 

Met wie ga je aan de slag?

Een overzicht van ons werk

Hoe wordt een (Android) app gemaakt?

Het ontwerpen en ontwikkelen van een app kost tijd en vergt specialistische kennis. Er moet worden onderzocht of jouw idee kan leiden tot een goede app. Dan moet het plan worden uitgewerkt tot een functioneel plan. Er moet een grafisch design worden gemaakt waarna de app wordt ontwikkeld. Dan wordt het tijd om de app te testen en tijdens die test worden problemen direct verholpen. Vervolgens is het tijd om van de app de finale versie te maken en in de online app winkel te plaatsen.

Het app idee

Voordat kan worden begonnen met het maken van een app moet eerst bekeken worden of het idee voor een app dat jij voor ogen hebt een idee is waar wat mee gedaan kan worden. Dus moet degene die je app gaat maken weten:

 • Wat is het doel van jouw app?
 • Is jouw app uniek?
 • Wie behoort tot jouw doelgroep?
 • Welke functionaliteiten zijn voor jouw app belangrijk?
 • Hoe hoog moet de kwaliteit van je app zijn?
 • Heb je voldoende tijd?
 • Hoe staat het met je budget?
 • Hoe ben je van plan je app te promoten?

Je app idee met een goed doordacht plan uitwerken

Heb je een uniek concept voor een app, dan kan jouw app worden gemaakt. Om te komen tot een goed doordacht plan volgen opnieuw vragen;

 • Wil je een app voor Android, iOS of voor beide?
 • Is een native, hybrid, web of cross platform voor jouw app het meest geschikt?
 • Uit hoeveel schermen wil je jouw app laten bestaan?
 • Hoe moet de content eruit zien? Wil je tekst, video, afbeeldingen?
 • Welk verdienmodel heb je voor ogen met jouw app?
 • Hoe zorg je ervoor dat jouw app voldoet aan de regels van App Store en Google Play Store?

Ben jij iemand die Android Apps kan maken? Dan komen we graag met jou in contact!

Het functionele ontwerp

Als het voorgaande (en vaak nog meer) is uitgewerkt, dan volgt het ontwerp van de verschillende functionaliteiten waaruit jouw applicatie moet bestaan. Voor een functioneel design moeten weer enkele zaken besproken en vastgelegd worden zoals;

 • Hoeveel schermen heeft jouw app en hoe worden deze aan elkaar gekoppeld?
 • Voor elk scherm worden de juiste plekken van tekstblokken, knoppen en afbeeldingen vastgelegd.
 • De werking van de app; wat gebeurt er als je op een bepaalde knop drukt; welke actie wordt er uitgevoerd; naar welke pagina wordt doorgeklikt?

Hoe meer schermen, hoe meer actie er zal moeten worden vastgelegd. Er wordt in deze tijd ook gestart met testen waarbij duidelijk moet worden;

 • Of het doel van de app duidelijk is
 • Of alle schermen op de juiste manier met elkaar gekoppeld zijn
 • Of er iets onverwachts gebeurt of gebeurd er iets niet dat je wel verwachtte
 • Of deze app een toevoeging is
 • Of mensen deze app zouden gaan gebruiken

Het grafische ontwerp

De volgende stap is om te bekijken hoe de schermen eruit komen te zien, het grafische ontwerp. Heb je een huisstijl, wat vind je mooi en komt dat de gebruikerservaring ten goede? Je kunt, voor een goed grafisch ontwerp, gebruik maken van de laatste app trends. Dit zorgt ervoor dat gebruikers al bekend zijn met het ontwerp.

De app ontwikkeling

Wanneer het functioneel en grafisch design af is weet je(op papier) hoe de app eruit komt te zien en hoe de schermen onderling met elkaar functioneren. Nu moet de app worden ontwikkeld. Met ontwikkelen wordt bedoeld het schrijven van de code en het bouwen van je app. Je zou de app zelf kunnen programmeren of een app builder kunnen gebruiken. Maar de meest snelle en goedkope oplossing is dat je al deze werkzaamheden aan een app ontwikkelaar overlaat. Het ontwikkelen door een gespecialiseerd bedrijf zoals Egeniq duurt minder lang dan je denkt. Zij weten hoe ze codes kunnen genereren, API’s moeten aanspreken en bibliotheken kunnen koppelen.

Wil je meer weten over een Android app laten maken? Neem dan contact op met Egeniq.

Contact

Wij bouwen high end apps voor MKB+, grotere organisaties en multi-nationals. Hoe complexer, hoe beter. Daag ons uit! Benieuwd wat onze professionele app ontwikkelaars voor jouw onderneming kunnen betekenen? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden of vraag een offerte aan. We gaan graag met je om tafel!