In het dagelijks leven van steeds meer mensen speelt de smartphone een belangrijke rol. Gemiddeld kijkt iemand zo‘n 150 tot 200 keer op zijn telefoon. Geen wonder dat steeds meer ondernemers naast hun website kiezen voor een mobiele app. Wanneer jij ook een app voor je bedrijf wilt, dan is het belangrijk om hiervoor een ‘slimme’ app developer te kiezen. Apps voor Android, maar ook voor iPhone en iPad vereisen een zekere mate van kennis. Zeker bij Android is expertise belangrijk omdat Android app development een eigen aanpak vereist. De designers van Egeniq zijn op de hoogte van de actuele eisen en gaan daar dan ook slim mee om. Zij kunnen dan ook als geen ander de app bouwen die precies bij jouw doelgroep past.

Met wie ga je aan de slag?

Een overzicht van ons werk

Wat is app development?

Android App development staat voor het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van mobiele applicaties ofwel apps. In dit geval een Android app. Degene die het werk uitvoert is een App Developer, Mobile App Developer of Mobile Developer. Het werk van een App ontwikkelaar is breder dan de werkzaamheden van een App Developer, omdat een App ontwikkelaar ook alle ins en outs van informatiesystemen, databases en software moet weten. Een app developer is voor het maken van een app onmisbaar. Een App Developer is het meest gespecialiseerd in mobiele apps en maakt niet alleen spelletjes, maar ook functionele toepassingen zoals apps die bedrijfsinformatie delen of waar je diensten of producten kunt aanschaffen. Een app developer is een specialist op het gebied van mobiele besturingssystemen zoals iOS en Android. De apps die worden gemaakt werken op smartphones, tablets en andere wearables.

Welke werkzaamheden verricht een app developer?

De meeste app developers verrichten verschillende werkzaamheden, maar zijn vooral bezig met het:

 • In kaart brengen van wensen die een opdrachtgever heeft
 • Overleggen met ontwerpers, designers (UI en UX) en programmeurs
 • Ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van een nieuwe app
 • Verder ontwikkelen van bestaande apps, in nauw overleg met de opdrachtgever en het ontwikkelingsteam
 • Verzorgen van een goede koppeling tussen front-end en back-end ontwikkeling
 • Informeren van de back-end ontwikkelaars
 • Documenteren, opstellen en beheren van het hele proces
 • Meedenken en toepassen van nieuwe mogelijkheden voor bestaande en nieuwe apps

Een app developer zal zijn uiterste best doen om uit te zoeken wat jij met jouw app wilt bereiken en op welke devices (apparaten) dit mogelijk is. Er wordt altijd eerst bekeken of het maken van jouw app haalbaar is. Het is dus belangrijk dat je, zeker in het begin, vaak contact hebt met het team van Egeniq in zijn geheel en de app developer in het bijzonder.

Ben jij een expert op het gebied van Android app development dan zoeken wij jou. Neem eens contact met ons op of stuur ons je CV en motivatie, dan nemen wij snel contact met jou op.

Eerst moet duidelijk worden wat jij wilt met jouw app

Wanneer je Egeniq vraagt om een app voor je te bouwen, dan willen ze eerst duidelijk hebben:

 • Wat je wilt bereiken met die app
 • Wie je wilt bereiken
 • Met welke boodschap je dat wilt doen
 • Hoe wil je die boodschap kenbaar maken
 • Op welk apparaat of apparaten wil je die boodschap uitdragen

Zoals eerder gezegd zal er veel overleg plaatsvinden en zal de app developer net zo lang vragen blijven stellen tot duidelijk is hoe het één en ander er moet uitzien. Het is de bedoeling dat de app er niet alleen goed uitziet, maar dat deze ook uitstekend werkt. Egeniq heeft techniek, technische kennis en jarenlange ervaring in huis. Hierdoor kan tijd bespaard worden en dat werkt zeker kostenverlagend.

Wanneer duidelijk is hoe jouw app er uit moet zien

Pas als er een (compleet) ontwerp op tafel ligt en goed is gekeurd door jou, volgt de volgende stap; het ontwikkelen van jouw app. Nu gaat Egeniq aan de slag met codes genereren, API’s aanspreken en bibliotheken koppelen. Voor een optimale werking wordt de app vaak getest. De app mag niet haperen of vastlopen. Het is, vanaf het begin, dan ook noodzaak om de app te blijven door ontwikkelen. Zeker omdat de markt steeds veranderd. Ook worden er vanaf het begin updates gemaakt én weer aangepast. Hoe meer er vooruit wordt gedacht hoe groter de kans van slagen. Het is bij Egeniq de bedoeling om te gaan voor de hoogste beoordeling in de Google Play store. Is het niet je bedoeling om Egeniq de doorontwikkeling van jouw app te laten verrichten, dan is dat voor jouw app én voor Egeniq geen enkel probleem. De software die zij gebruiken voor jouw app is software waar elke specialist mee aan de slag kan.

Wil jij ook een eigen app?

Wil je ook een eigen app laten ontwikkelen, één die vooruitstrevend, slim en vernieuwend is? Wij bouwen high end apps voor MKB+, grotere organisaties en multi-nationals. Voor het maken van een Android app heb je specialisten nodig. Die specialisten vind je bij Egeniq. Hoe complexer, hoe beter. Daag ons uit! Neem gerust contact op als je vragen hebt over Android App Development of over het maken van een Android app. Heb je ondersteuning nodig bij het bepalen van een goede strategie of wil je brainstormen met een kennispartner? Je kunt ons bellen om vrijblijvend kennis te maken of maak gebruik van onze handige offerte tool.

Contact

Benieuwd wat onze professionele app ontwikkelaars voor jouw onderneming kunnen betekenen? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. We gaan graag met je om tafel!