Een iOS-ontwikkelaar is een programmeur die voor Apple smartphones en tablets apps ontwerpt en bouw. Steeds vaker worden door een iOS-ontwikkelaar ook webapplicaties ontworpen voor iPod touch en Apple-tv. iOS ontwikkelaars werken met het mobiele besturingssysteem waarvoor ze de programmeertaal SWIFT gebruiken. Deze programmeertaal is populair en ook nog eens ‘relatief’ eenvoudig te leren. Ontwikkelaars bepalen al vroeg in hun carrière hun keuze tussen iOS of Android. Zo kunnen ze zich specialiseren in één van beide besturingssystemen. Eigenlijk gebeurt bij ontwikkelaars precies hetzelfde als bij smartphone gebruikers; je gaat voor Android of voor iOS. Crossplatform ontwikkelaars bouwen apps die te gebruiken zijn voor beide besturingssystemen, dat worden hybride apps genoemd. Een iOS-ontwikkelaar kan ook SWIFT ontwikkelaar worden genoemd, omdat SWIFT de naam is van de programmeertaal voor apps van iOS.

Een iOS-ontwikkelaar maakt webapplicaties voor organisaties of bedrijven. Dat waren enkele jaar geleden vooral games in de vorm van een app. Tegenwoordig willen steeds meer bedrijven hele processen digitaliseren en daarmee toegankelijk maken voor het grote publiek via een onlineapplicatie. Denk hierbij aan projectmanagement, marketing, distributie en voorraadbeheer. Een iOS-ontwikkelaar bedenkt en maakt deze applicaties en gebruikt daar iOS-software voor. De iOS-ontwikkelaar zorgt ervoor dat de applicaties goed werken en houdt in de gaten of de bestaande apps moeten worden uitgebreid en of ze (dan ook) goed blijven werken. De iOS-ontwikkelaar zorgt er ook voor dat iedereen leert hoe de app werkt en beantwoordt vragen van gebruikers. Een iOS-ontwikkelaar werkt in de meeste gevallen samen met een team van app bouwers, programmeurs en accountmanagers.

Met wie ga je aan de slag?

Een overzicht van ons werk

Wie is Egeniq?

Ben jij een echte Apple kenner en doe je niets liever dan apps maken voor iOS? Dan zijn wij op zoek naar jou! Maar wie zijn wij? Wij zijn Egeniq, een kennisorganisatie met een team van meer dan 30 medewerkers met zeer veel ervaring. Wij bouwen high end apps voor MKB+, grotere organisaties en multi-nationals. Hoe complexer, hoe beter. We bouwen nu al meer dan 10 jaar de veiligste apps met een uitstekende performance en schaalbaarheid. Dat doen we onder andere voor smartphones, tablets en wearables. Egeniq heeft de kennis en techniek in huis waardoor advies gegeven kan worden over het ontwikkelen en uitbouwen van een mobiele strategie. Alle professionele teamleden doen het liefst niets anders dan apps ontwikkelen. Daar komt bij dat Egeniq alles in huis heeft om, van ontwerp tot code, een succesvolle app te publiceren. Het team van Egeniq is agile wat betekent; multidisciplinair, snel en zelfstandig. Het team is dan ook altijd op zoek naar nieuwe technologieën om in te zetten, innovatief en vernieuwend bezig met als doel; beter worden om zo een oplossing te vinden voor de vraag van onze klanten.

Het personeel van Egeniq ís Egeniq én spreekt over niets anders dan mobiele technologie. Grote klanten zoals Talpa, RTL Nederland en Pathé maken gebruik van de kennis van Egeniq voor het ontwikkelen van de slimste apps. Het gaat bij Egeniq niet om het soort app maar om de app. Die moet goed werken en als het even kan ook de nodige indruk maken! Is dit ook wat jij graag wilt dan is Egeniq op zoek naar jou.

Wie ben jij?

Egeniq groeit! Daarom zijn we op zoek naar een enthousiaste en gedreven app ontwikkelaar. Als app ontwikkelaar bouw je mee aan de applicaties die onze klanten vragen. We willen graag kennis maken met jouw passie voor iOS, maar ook over alle andere Apple OS’en gadgets en wearables. We willen wel eens zien of je oog hebt voor visuele details om zo de puntjes op de i te zetten bij alles wat te maken heeft met app ontwikkeling. Ben jij degene die we zoeken?

Jouw kwaliteiten voor deze functie:

 • Een afgeronde HBO-opleiding IT of Computerwetenschappen of vergelijkbare kennis en ervaring opgedaan in de praktijk
 • Minimaal 3 jaar praktische ervaring als app ontwikkelaar (iOS), Apple’s design principles en interface guidelines
 • Ervaring met verschillende frameworks, ontwikkelomgevingen en technieken zoals Swift en Objective-C UIKit/Cocoa Touch
 • Kennis van agile-methoden, zoals SAFe, scrum en DevOps
 • Ervaring met MVC en/of MVVM
 • Kennis van versiebeheer in GIT
 • Kennis van Test Driven Development (TDD), unit testing en het XCTest framework
 • Je focus ligt op het bouwen van hoogwaardige gebruikerservaringen
 • Je weet van minimaal één programmeertaal alle ins en outs

Een korte functieomschrijving

Je bent betrokken bij de ontwikkeling van iOS mobile apps voor grote of kleine klanten die zich bij ons aanmelden. Je werkt met de nieuwste technologieën en kan hier native ontwikkelen. Egeniq is op zoek naar een app ontwikkelaar die zich thuis voelt in het werken met iOS. Je gaat met een team van ontwikkelaars aan de slag om innovatieve iOS-apps te ontwikkelen. Het team heeft een hoog kennisniveau en het zou leuk zijn als jij daar nog iets aan toe kunt voegen en van ze kan leren! Het is belangrijk dat je graag op de hoogte blijft van de nieuwste technieken zodat je samen met het team kunt blijven groeien in het ontwikkelen. Als je het team van Egeniq komt versterken als iOS-ontwikkelaar, dan ben je vooral gepassioneerd in ontwikkelen van apps en dat laat je ook graag merken. Je pakt dan ook elke kans om samen met een team van specialisten te werken aan de innovatiefste en uiteenlopende apps. Je hebt de vrijheid om je werk naar eigen inzicht uit te voeren waarbij collega’s je altijd zullen ondersteunen én omgekeerd! Kennisdeling en samen goed werk afleveren, zijn binnen Egeniq altijd samen verweven in alles wat gedaan wordt.

Wat biedt Egeniq?

 • Je krijgt een marktconform salaris
 • Je hebt recht op een uitgebreide vakantieregeling
 • Er is meer dan voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • De nieuwste hardware om mee te werken staat voor je klaar
 • Je kunt een vergoeding van reiskosten ontvangen

Voor meer informatie

Als je meer wilt weten of vragen hebt over deze functie dan kun je contact opnemen met Egeniq. Je kunt je cv en motivatie ook aan ons opsturen, we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.