Volg het nieuws uit de regio

Samenwerking tussen de regionale omroepen en NOS

RPO - Regio Exchange built by egeniq

Al jarenlang werken de NOS en de 13 regionale omroepen in Nederland intensief samen. Dat begon ooit op de radio en groeide door naar regionale blokken tijdens de NOS Journaals van 12.00 en 15.00 uur op televisie. Daar kwamen later de regionale nieuwsberichten op de website van de NOS en in de NOS-app bij.

Egeniq werkte onlangs mee aan een volgende stap in de samenwerking. Sinds kort is het voor gebruikers van de websites en apps van de regionale omroepen mogelijk om in een oogopslag het belangrijkste nieuws van de NOS te zien. Andersom kunnen bezoekers van de website van de NOS en de NOS-app het nieuws zien van 2 regionale omroepen naar keuze. Via een vernuftig systeem zorgt de Regio Exchange ervoor dat content beide kanten op kan converteren.

Regio Exchange: hoe werkt het?

Egeniq ontwikkelde de techniek achter deze nieuwe functionaliteit van de sites en apps, Regio Exchange genaamd, die de nieuwsuitwisseling mogelijk maakt. Een uitdaging aangezien veel omroepen eigen systemen hebben en andere technologie gebruiken die samen moest komen. Om de nieuwe functionaliteit te kunnen gebruiken vinken gebruikers van sites en apps van hun regionale omroep de mogelijkheid aan om het landelijke en internationale nieuws van de NOS te zien. De belangrijkste nieuwsberichten verschijnen dan met een duidelijk NOS-label erboven in de app of op de website.

Ook bij het gebruik van de NOS-app en de website verschijnt een pop-up met de vraag of gebruikers het nieuws uit hun regio willen volgen. Door op de pop-up te klikken, kunnen gebruikers 1 of 2 regionale omroepen kiezen waarvan ze het nieuws willen zien. Die keuze kunnen ze later altijd nog wijzigen. De belangrijkste berichten van de regionale omroepen naar keuze verschijnen met een herkenbaar label op de voorpagina van de NOS.

Mooie nieuwe stap in jarenlange samenwerking

Regio Exchange is een mooie nieuwe stap in een jarenlange samenwerking tussen de regionale omroepen en de NOS. De berichten van beide redacties worden rechtstreeks doorgezet naar de app en website van de ander, waarmee ze aan de lezers laten zien dat er vertrouwen is in de kwaliteit van elkaars content. De gebruikers zijn natuurlijk de grote winnaar van de nieuwe samenwerking. Zij krijgen zo makkelijk toegang tot het belangrijkste internationale, landelijke en regionale nieuws. Ze hoeven daar niet langer verschillende bronnen voor te raadplegen.

Gerelateerde cases

Grootste jackpot van Nederland

Eurojackpot - Nederlandse Loterij

Android Huawei iOS