Leestijd: 2 minuten

Huawei presenteert in januari 2021 zijn eigen systeemsoftware: Harmony OS. Vanwege vermeende veiligheidsrisico’s ontstond begin dit jaar een handelsverbod met Amerika. Hoewel het Chinese bedrijf inmiddels weer beperkt handel kan drijven met de VS, mag het nog steeds de diensten van Google niet gebruiken. Dit betekent dat je straks apps uit de eigen Huawei Store kunt downloaden. Maar daarvoor moeten de apps wel worden aangepast. Huawei zocht daarom de samenwerking met Egeniq op!

Tegenhanger Google Play

Vanwege Amerikaanse handelsrestricties mag Huawei zijn nieuwe toestellen niet meer voorzien van Google-diensten. Op Huawei-telefoons staan standaard diensten als Gmail, Google Maps en Play Store. Hier zijn licentie afspraken over gemaakt tussen Google en Huawei. Door de handelsban kan het Chinese telefoonmerk Android blijven gebruiken, maar alleen de open source versie. Hierdoor worden de standaard diensten niet meer meegeleverd en dat is natuurlijk voor de gebruiker alles behalve ideaal!

Dit probleem speelt alleen bij toekomstige toestellen. Maar er is ook onduidelijkheid over hoe lang de huidige Huawei-toestellen Android-updates blijven ontvangen. Maar het Chinese merk is niet voor één gat te vangen. Huawei is namelijk, na Samsung, de grootste fabrikant van smartphones, met maar liefst 105 miljoen verscheepte exemplaren in de eerste helft van 2020! Groot genoeg om met een eigen tegenhanger van Google Play te komen: een kale Android versie (EMUI 11) met de naam Harmony OS.

Er is al een bètaversie van Harmony OS vrijgegeven voor tablets, autosystemen en smartwatches. De smartphones volgen dus aankomend jaar. In de Huawei store zijn al zo’n 96.000 apps verkrijgbaar.

Egeniq maakt apps Harmony OS-proof

Om de gebruiker zo goed en snel mogelijk van een store met Harmony OS-proof apps te voorzien, zocht Huawei de samenwerking met Egeniq op. Daar zagen wij een leuke uitdaging in, dus zei ons team volmondig: ‘ja’. Inmiddels zijn we hard bezig om diverse apps van verschillende bedrijven volledig Huawei-proof te maken. De apps van de Nederlandse Loterij werden als eerste aangepast. Deze zijn al opgeleverd en klaar om gedownload te worden via Harmony OS! Nu gaat ons team in sneltreinvaart andere apps klaarstomen voor de Huawei Store. Alle actuele informatie over onze cases vind je op onze website.

Wil jij dit ook doen? Neem direct contact op en bel naar +31 30 767 0709 of stuur een e-mail naar info@egeniq.com.

Nieuwsbrief

App expert worden? Laat je e-mail achter.

nederlandse loterij en egeniq
pathe thuis en egeniq
rpo and egeniq
mvw en egeniq
rtl and egeniq